Диво на камені… Художниця з Києва створює неймовірні картини (ФОТО)

Свої перші роботи вона намалювала на камінцях, зібраних на кримському узбережжі…

Ось вже більше трьох років художниця Яна Хачікян з Києва перетворює звичайне каміння в шедеври.

– Насправді я ніколи не навчалась малюванню. Ідея з’явилась навесні 2014 року. Виникло бажання створити дещо особливе і саме тоді згадала, що маю камінці, які збирала з родиною на узбережжі Чорного моря в Криму. Захотіла їх прикрасити. Першого ж вечора розмалювала чотири великих камені і сам процес мені дуже сподобався, – розповідає художниця. – Одну з цих перших робіт подарувала своїй бабусі, решта залишається у мене, як особливий спомин. Чесно кажучи, нині мені ці малюнки не видаються красивими. Але для мене вони важливі, тому що це був початок мого шляху.

На камінцях Яни Хачікян постають казкові будиночки і цілі містечка. Однак мисткиня зізнається, що найбільше любить фантазувати на пташину тематику.

– Найбільша моя слабкість це птахи. До них в мене особливе ставлення. До речі, птахів я малюю не лише на камінцях. Цих тендітних створінь зображала на стінах «Охматдиту» у межах проекту Яни Яцкової «Птах надії». Птахами розмалювала лавки у міському парку… Це дуже милі створіння, тому сподіваюсь, що ці малюнки приносять радість всім, хто їх бачить, – відзначає Яна Хачікян.

Процес малювання на камені не з легких. Деякі картини вдається намалювати за кілька годин, однак буває, що створення роботи займає не один день – все залежить від складності та деталізації замовленого малюнка.

– Інколи буває, що замовляють дуже несподівані сюжети. Мабуть, найбільше здивування у мене викликало замовлення жінки, яка хотіла подякувати лікарю, який лікував її багато років. Вона замовила малюнок хвороби, яку вилікувала. Але ми зійшлися дещо на іншому зображенні, більш позитивному, – з посмішкою розповідає дівчина.

Свої картини-камінчики Яна Хачікян створює олійними фарбами. Однак зовсім нещодавно спробувала малювати аквареллю.

– Вийшло дуже незвично та цікаво. Найближчим часом хочу також розмалювати камінці Петриківським розписом. Маю багато ідей та велике бажання втілювати їх у життя! Адже кожна моя робота – це насамперед чиясь посмішка, чийсь спогад, чиясь маленька радість…

Джерело: kontent-ua.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини