Воїни світла: у львівському “Арсеналі” презентували фотовиставку

У Львові, в “Арсеналі”, відкрили виставку “Збройні Сили України. Воїни Світла”. Про це VG Львів повідомила Львівська облдержадміністрація.

Концепція проекту – презентація українського воїнства від найдавніших часів до сьогодні: військо часів Короля Данила, Козацтво, Січові Стрільці, УПА, сучасні Збройні Сили України.

Ці періоди української історії відтворили реконструктори, а також представили експозицію військових одностроїв відповідних періодів.

“Дуже важливо, що ця виставка відбувається саме тут, в історичному музеї, адже ці події останніх років уже теж частина нашої історії. Уже зараз маємо 279 Героїв із Львівщини, що не вернулись звідти живими, ще дуже багато тих, хто повернувся у мирне життя, а ще маємо особливо пам’ятати хлопців, які зараз у окопах боронять наш спокій тут. І усі вони – уже наша історія. Їхні обличчя мають впізнавати не тільки на світлинах в музеях. Їхнє місце в школах, садочках і, найважливіше – їхнє місце у серцях кожного з нас”, – зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

В “Арсеналі” презентували світлини та картини, що присвячені подіям на сході України та яскравим моментам з життя військової служби. У роботах відображено героїчні будні українських захисників Вітчизни, військових капеланів, волонтерів та військових медиків. Також представлені артефакти з фронту.

Автор концепції виставки – народний художник України Мирослав Откович.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини