Український стартап отримав визнання у США

Український стартап PassivDom, що створює автономні модульні будинки за допомогою 3D-принтера, отримав більше 8 тис попередніх замовлень в США, де мешкає засновник компанії Максим Гербут. Сам він родом з Маріуполя.

PassivDom – це єдина цілісна конструкція, надрукована на 3D-принтері без швів і склеювання. Він відрізняється високою міцністю і зовсім не потребує фундаменту – для його установки не потрібна спеціальна ділянка для забудови. Будинок можна встановити будь-де чи перевозити з місця на місце.

Особливістю будинків PassivDom є вкрай низькі тепловтрати. Будинок з товщиною стін в 20 см здатен зберігати таку ж кількість тепла, як і цегельний зі стінами завтовшки 7 м. Тому для обігріву чи охолодження автономному будинку вистачить електроенергії, виробленої сонячними панелями на даху. Після ряду публікацій в ЗМІ, на сайті компанії в день було по 200 реєстрацій тих, хто забажав придбати такі будинки. На сьогодні налічується понад 8 тис заявок.

У січні 2018-го перших 100 осіб житимуть в таких будинках. Вони отримають знижку на їхню покупку і стануть тестувальниками. Також з нового року запрацює виробництво цих будинків в місті Ріно штату Невада (там же розміщений завод Tesla Motors з виробництва акумуляторів).

Максим Гербут має намір створити найтепліший у світі будинок і прагне увійти до Книги рекордів Гіннеса. Для цього вже відправили заявку з усією технічною документацією.

Джерело: nachasi.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини