На фестиваль «Jazz Bez» до Львова приїде володар премії «Grammy»

1 грудня стартує традиційний українсько-польський джазовий фестиваль «Jazz Bez»


Володар премії «Grammy» американський саксофоніст Майрон Уолден

Від 1 до 10 грудня у містах України та Польщі відбудеться 87 концертів у межах одного із найстаріших і найповажніших джазових фестивалів обох країн «Jazz Bez».

«Цей фестиваль є одним із перших, а тепер вже черговим прикладом того, як відбувається діалог між районами, між країнами, між народами», ‒ коментує генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольскі.

Цьогоріч з’їдеться близько 60 музикантів із трьох континентів. Вперше виступлять австралійське тріо «The Necks», а ще володар премії «Grammy» американський саксофоніст Майрон Уолден.

«Ті, кого привозять на наш фестиваль, це ті музиканти, які реально сьогодні в Нью-Йорку чи в Європі. Кажу в Нью-Йорку, бо переважно в Нью-Йорку, в клубах забурлюється все в джазі, ті, хто зараз показує той джаз, який модний саме зараз», ‒ розповідає ведуча фестивалю Марта Більська.

Унікальними будуть спільні проекти українських музикантів та джазменів світового рівня.

Ще одним сюрпризом у межах фестивалю стане тур колишньої львів’янки, етно-джазової співачки Мар’яни Садовської. Вона об’їде з концертами визволені міста сходу України, а після того виступить у Львові та Києві.

На «Jazz Bez» події відбуватимуться у різних форматах: концерти у філармонії, клубні джем-сейшни, майстер-класи.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини