Дві ялинки й нова ілюмінація: яким буде центр Львова на свята

У центрі Львова цьогоріч поставлять дві новорічні ялинки – на площі перед оперним театром і на площі Митній. Як розповів «Львівській газеті» заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, головна ялинка міста буде цілком оновлена, а місту додадуть святкової ілюмінації.

Цьогоріч вперше офіційне відкриття головної ялинки відбудеться не 19 грудня, на свято Миколая, а в неділю, 17 грудня.

«Відкриття буде іншим ніж зазвичай. Оскільки 19 грудня – це вівторок, і свято Миколая – той день, який львів’яни часто проводять у сім’ях, ми вирішили зробити відкриття у неділю, 17 грудня», – розповідає учасниця команди з організації різдвяних святкувань у Львові Марта Іванишин.

Відкриття основної ялинки у Львові супроводжуватиметься передачею пластунами Вифлеємського вогню та відбуватиметься під мелодію легендарного Щедрика у виконанні хору «Дударик». Центральну площу перед оперним заповнять «ангели» театру «Воскресіння».

«Ми хочемо створити цього року особливу атмосферу Різдва в місті – домашню і теплу, зі світлом Віфлеємського вогню», – пояснює Марта Іванишин.

Попри численні дискусії, в центрі міста вирішили ставити живу ялинку як символ життя. Цього року головне новорічне дерево прикрасять новими іграшками. Їх виготовлять із дерева, а розмалюють діти з художніх шкіл і гуртків Львова. Форма іграшок теж буде новою – замість звичних куль львів’яни й гості міста побачать іграшки у формі різдвяних піктограм з нового брендбуку міста: вертепу, Різдвяної зірки, кози тощо.

Прикраси, які використовували у попередні роки, планують передати районам міста.

«На ялинці буде дуже багато жовтого світла. Практично кожна гілочка буде ним оздоблена. Вона буде світитись і вдень, і ввечері», – розповіла Марта Іванишин.

До новорічний свят у центральній частині міста також оновлять ілюмінацію. Святкового настрою додадуть не лише центральній площі Ринок і проспекту Свободи, а й прилеглим вуличкам – Сербській, Галицькій, Дорошенка тощо. Усю ілюмінацію планують зробити в жовтих тонах.

Різдвяний ярмарок на проспекті Свободи та Площі Ринок запрацює уже 8-го грудня. До слова, діятиме ярмарок понад місяць — до 15-го січня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини