Екстрим по-українськи: 5 кращих місць для активного відпочинку

Інтерес до активних видів відпочинку не вщухає цілий рік. Як влітку, так і взимку сміливці, ладні підкорювати стихії, планують подорожі у найбільш екстремальні куточки нашої країни. А оскільки пора зимових відпусток не за горами, ми зробили підбірку 5-ти кращих місць в Україні, де заряджають адреналіном.

Рафтинг

Всупереч поширеній думці, що рафтинг – це виключно літній вид активного відпочинку, на Південному Бузі щорічно проводять зимові сплави. Осінній підйом рівня води та швидка течія не дають річці взятися кригою впродовж усієї зими. Найбільш вдалою для рафтингу є ділянка Бугу в Миколаївській області протяжністю 35 км – від Мигії до Богданівки. Саме тут кам’яні брили Українського кристалічного щита виходять на поверхню і утворюють гірський ландшафт. Завдяки цьому унікальному явищу виникає ефект подорожі не рівнинною українською, а швидкоплинною кавказькою річкою.

Сноубординг та лижі

Насолодитися гірськими пейзажами можна і по-справжньому. Вкриті снігами хребти Карпат радо зустрічають шукачів гострих відчуттів. У зимовий сезон тут збираються сноубордисти та лижники з усіх куточків України та з-поза її меж. Як для новачків, так і для досвідчених екстремалів на місцевих гірськолижних курортах прокладено велику кількість трас, працюють підйомники на вершини, є прокат туристичного спорядження.

Сафарі на квадроциклах

Сафарі на квадроциклах по засніжених пологих схилах Закарпаття – ще один захопливий вид гірського відпочинку, що з кожним роком приваблює більше й більше туристів. Він чудово підійде тим, хто любить круті віражі та гірські краєвиди, але стомився від сноуборду чи лиж. Окрім того, на мотовсюдиході можна легко потрапити вглиб малопрохідних карпатських лісів та познайомитися з унікальною природою краю.

Льодолазіння

Льодолазіння – ще маловідомий в Україні вид екстремального відпочинку. У першу чергу через брак підходящих для цього місць. Однак взимку одне таке з’являється у селищі Розтоки Чернівецької області. Тоді каскад 7 водоспадів різної потужності та висоти у руслі потоку Смугарів замерзає та утворює льодові стіни висотою від 3 до 18 м, тож потренуватися та спробувати свої сили зможуть екстремали з різним рівнем підготовки. Від обласного центру до селища їхати 1,5 години, а значить, квартира у Чернівцях підійде для ночівлі.

Ковзани

На відміну від підкорення замерзлих водоспадів, катання ка ковзанах набуло популярності давно. Такому відпочинку радіють як дорослі, так і діти, тож у подорож можна вирушати цілою сім’єю. Стане у пригоді велика квартира у Луцьку, бо найкраще місце для катання на ковзанах на природі – мальовничі Шацькі озера. Це більш ніж 30 великих та малих водойм, найвідоміше та найбільше з яких – Світязь. Взимку воно вкривається міцною рівною кригою, тому його значна площа дає простір для маневрів на великій швидкості. Окрім того, можна насолодитися чистим повітрям та дивовижними краєвидами.

Це далеко не повний перелік видів активного зимового відпочинку. Однак новорічні свята швидкоплинні, тому плануйте свою незабутню зимову подорож заздалегідь, щоб вона принесла лише задоволення та гарні враження.

Джерело: coma.in.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини