Вулиця Руданського у центрі Львова стане пішохідною

У мерії планують реконструювати розташовану біля проспекту Шевченка вулицю

Розташована біля проспекту Шевченка у центрі Львова вулиця Руданського стане пішохідною. На вулиці ліквідують парковку та транзитний рух автотранспорту. Відповідне рішення у вівторок, 21 листопада, ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Як розповіла начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова, уже зараз вул. Руданського використовується переважно для руху пішоходів – такими є результати дослідження студентів «Львівської політехніки». «Протягом 20 хвилин у будній день по вулиці проїхали 9 машин. 17 машин були припарковані. Пішки пройшли 120 людей. Тобто вулиця вже зараз переважно пішохідна», – сказала Сладкова.


Вул. Руданського розташована між просп. Шевченка і вул. Вороного позаду готелю «Жорж»

Згідно з попередніми планам мерії, реконструювати вул. Руданського мають наступного року. Остаточно це стане відомо, коли буде сформований бюджет розвитку на 2018 рік. Саме під час реконструкції вулицю і планують зробити пішохідною.

За словами Олександри Складової, в’їзди на вулицю перекриють стовпцями, однак частина з них матиме замки так, щоб у разі потреби автомобілі екстрених служб змогли їх зняти і проїхати. Для проїзду екстрених служб по всій вулиці буде передбачена смуга шириною 4 м.


В’їзди на вулицю перекриють стовпцями

Сладкова також зазначила, що на вулиці зроблять таке покриття, яке буде зручним для пересування всіх пішоходів та маломобільних.

Крім того, на вул. Руданського під час реконструкції планують висадити дерева та кущі.


На вулиці облаштують зелені зони

Додамо, що вул. Руданського має стати частиною пішохідного кільця навколо центру міста, яке поступово запроваджують у Львові.

Візуалізації надані ZAXID.NET Олександрою Сладковою/«Інститут просторового розвитку»

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини