У Франції відкрили музей Анни Київської

Музей Анни Ярославни відкрили у передмісті Парижа – в містечку Санлісі, він знаходиться у приміщенні української церкви Бориса та Гліба.


uapost.us

Про це повідомив президент Українського католицького університету, владика Борис Гудзяк під час візиту до Санліса Віце-прем’єр-міністра України Іванни Климпуш-Цинцадзе.

“Санліс – дуже цікаве місце, адже лиш уявіть, що цими вуличками ходила колись Анна Ярославна. Завдяки старанням громади тут є українська церква, вона була придбана у 2013 році. Значення цієї події для українців у Франції переоцінити неможливо. Тому дуже символічно, що у приміщенні церкви ми відкрили музей Анни Ярославни”, – сказав владика Гудзяк.


uapost.us

Під час зустрічі з українською громадою в Санлісі Климпуш-Цинцадзе також сказала кілька слів про відкриття музею: “Стіни – то одна справа, це величезна необхідність, але люди і життя, яке вони відновлюють в тих стінах, ці можливості та інструменти, і бажання дають можливість далі з тієї перлинки робити щось велике”.

В рамках заходу всі присутні вшанували пам’ять Анни Ярославни покладанням квітів до її памятника.

Нагадаємо, Анна Ярославна переїхала до Санліса з сином в 1060 році після гибелі свого чоловіка – французького короля Генріха І. Вона проживала в місті до кінця життя.

Джерело: uapost.us

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини