«ПриватБанк» застеріг від нового шахрайства в Instagram

Адміністрація «ПриватБанку» застерігає, що у соціальній мережі Instagram з’явився новий вид шахрайства через який зловмисники можуть отримати персональні дані користувачів банку. Про це повідомили у прес-службі «ПриватБанку» в середу, 22 листопада.

Користувачів Instagram закликали бути обачними і не переходити за сумнівними посиланнями, а також не реєструватися на невідомих сайтах та не передавати шахраям власні персональні дані. «У стрічці новин Instagram почали з’являтися рекламні повідомлення, в яких йдеться, начебто кожен громадянин України відтепер може отримати 3800 гривень. У коментарях фейкові акаунти користувачів розповідають, що їм буцімто вже зарахували ці гроші на картку ПриватБанку», – пояснили у фінустанові.

Речниця «ПриватБанку» Інна Музичук написала на своїй сторінці у Facebook: «В інтернеті нова «акція» – Президент підписав указ про «3800 грн кожному», (від творців «ви виграли авто в SMS» і «мама, я в поліції, відправ гроші»). Прикро, але певна кількість наших співвітчизників прямо зараз власноруч вводять усі свої дані і втрачають гроші!». Також вона оприлюднила скріншоти фейкових сторінок, де збираються персональні дані користувачів.

Зазначається, що при переході за рекламним посиланням користувачу пропонують зареєструватися і отримати гроші, продавши частину свого інтернет-трафіку. При реєстрації у користувачів просять ввести особисті дані та інформацію про рахунки у «ПриватБанку».

Між тим, як зазначили у банку, жодного законного приводу, який передбачав би отримання кожним громадянином України 3800 гривень, немає. У «ПриватБанку» закликали не довіряти такій рекламі і не розголошувати особисту інформацію та дані своїх банківських карток.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини