Україні потрібна ТВОЯ правда про Майдан

ЄвроМайдан © pravda.com.ua

В Україні стартує унікальний у світовій історії проект колективного літопису, створеного учасниками історичної події.

22 листопада під хештегом #мійМайдан українці почнуть публікувати свої свідчення про Революцію Гідності й стануть колективним “Нестором-Літописцем”, котрий залишить нащадкам нашу з вами “Повість сучасних літ”.

На Майдані були мільйони, і вони мають право сказати своє слово.

Під хештегом #мійМайдан кожен, хто хоч би один день був на Майдані – чи у Києві, чи у Львові, у Криму чи Краматорську, Буську, Житомирі – повинен записати те, що бачив на власні очі; те, у чому брав участь. І тоді нашим дітям не розповідатимуть, що Майдан організував Держдеп, ЦРУ чи якась одна українська партія. Ми маємо право на правдиву історію.

А 22 листопада о 19-00 у київському Будинку Кіно (Синя зала) відбудеться офіційне представлення хештегу та розмова з авторами книжки “Майдан. Таємні файли” Братами Капрановими у циклі “Літературні зустрічі Андрія Куркова”.


Як це працює:

На сторінці Брати Капранови, починаючи з 22 листопада (початку Євромайдану), будуть регулярно публікуватися новини тих днів та свідчення учасників тих подій – щоб ви могли зануритися в атмосферу Революції і пригадати, що було з вами.

У своїх спогадах про Майдан дописувачі Фейсбуку зазначатимуть хештег #мійМайдан – це дасть можливість читати усі свідчення.

Щотижня Брати Капранови робитимуть огляд цих спогадів на своїй сторінці.

А найважливіші свідчення увійдуть у друге видання книжки Майдан. Таємні файли.

Крім того у книжці є спеціальний розділ, де читачі можуть записати свої спогади і залишити цей документ в родині, бо найкраще історія країни зберігається в історіях родин, і розповіді діда завжди переконливіші за товсті дослідження професійних істориків чи політологів.

Усі ми були на Майдані – отже усім нам і писати його правдиву історію!

Джерело: uamodna.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини