Андрухович випустить новий роман, над яким працював майже 30 років

Роман розповідатиме про злочинців, які поставали перед судом у Галичині XVII, XIX та XX століть.


ФОТО: NIKLIFE.COM.UA

Незабаром в Україні з’явиться історичний роман відомого письменника Юрія Андруховича, який почав його писати 27 років тому. Про це в інтерв’ю tsn.ua розповів Юрій Андрухович.

У книзі розповідатимуться історії реальних людей з Галичини XVII, XIX та XX століть, які своїми вчинками залишили слід у судових паперах.

Відомо, що робочою назвою книги довгий час була «Негідники». Зараз назва книги змінилася на «Коханці Юстиції». Книжка матиме підзаголовок «Історичний роман у восьми з половиною серіях».
Улюбленим рядком з роману Юрій Андрухович назвав: «На тому боці вже чекали Марія й ангели».

«Наскрізним мотивом в романі є несправедливість органів справедливості, несправедливість юстиції. У кожному розділі герой сприймається всіма навколо як абсолютно унікальний, крайній, закінчений злочинець, грішник, негідник. І ось мої розслідування покликані познаходити такі фактори, такі можливості для нього, щоб він постав у зовсім іншому світлі.

Тобто ніхто з героїв не святий, вони всі справді грішні, подекуди злочинці, але я знаходжу завжди якесь високе виправдання (чи в міру високе), чому так з ними відбулося», – розповів Юрій Андрухович.

Юрій Андрухович сподівається що роман з’явиться наприкінці грудня цього року.

Джерерло: tvoemisto.tv

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини