Від 800 до 40 000: у скільки обійдеться зустріти Новий рік 2018 у Карпатах

Карпати – одне з найулюбленіших місць зустрічі Нового року та Різдва для львів’ян. Щоб зустріти рік прийдешній у горах, доводиться бронювати житло ще за місяць-два до самого свята, а то й раніше. Найважче забронювати будинок винятково для новорічної ночі, тобто з 31 грудня на 1 січня. Більшість орендодавців у новорічний період зголошуються здавати квартири тільки на 3-5 діб. Та й ціни піднімають щонайменше удвічі. VG Львів з’ясував у скільки обійдеться зустріч Нового року та Різдва 2018 у Карпатах.

За даними одного з популярних сервісів бронювання booking.com, станом на середину листопада, для варіанту заїзду 31 грудня і виїзду 1 січня у смт Яремче зайнято 99% готелів і квартир. Але якщо спробувати забронювати готель на п’ять діб, скажімо з 30 грудня до 4 січня, сервіс вже пропонує обрати з 25 помешкань.

Найдешевший варіант у Яремче для двох – садиба за 800 гривень – доба, тобто 4 тисячі гривень за п’ять діб. Про святковий стіл і новорічні розваги доведеться подбати самостійно. Приблизно такі ж ціни за двомісні номери і в смт Славське, трохи дорожче – у смт Східниця. На гірськолижному курорті Буковель новорічні ціни на житло значно вищі – від 11 тисяч гривень за двомісний номер на п’ять діб. Новорічний стіл і программа – за додаткову плату.

Шанувальникам формату “Новий рік під ключ” за п’ять діб новорічних гулянь слід підготувати для зустрічі 2018 року приблизно 40 тисяч гривень (за двох).

Як розповіла адміністратор готелю, за ці гроші гості отримають триразове харчування з алкогольними напоями, можливість відвідування басейну і спа-процедур, власне, зустріч 2018 року у ресторані з бенкетом, у компанії ведучих Ольги Сумської і Віталія Борисюка, святковий концерт, конкурси, дискотеку та гриль-пікнік під музику в обідню пору 1 січня.

Проте, віддати таку суму за Новий рік у горах готові не всі. Львів’янка Христина Бевз переконана, що краще за ці гроші поїхати за кордон. “Новий рік зустрічатимемо з чоловіком у Хургаді. Вилітаємо 28 грудня. Переліт, проживання у чотиризірковому готелі, триразове харчування, святковий бенкет з шоу-програмою – 700 доларів з людини. У Єгипті будемо відпочивати вісім днів”, – розповіла вона.

За словами ріелтора Василя Дворецького, за даними їхнього агентства, рівень бронювання на новорічно-різдвяні свята у Карпатах складає 30%. Ціни порівняно з минулим роком зросли на 20%.

“Люди не поспішають бронювати, як через доволі високі ціни, відпочинок за кордоном обійдеться дешевше, так і через відсутність в Карпатах снігу, – розповідає ріелтор. –

Якщо до 2013 року житло, зазвичай, розбирали вже у листопаді, то останні кілька років можна забронювати гарні варіанти і перед самим Новим Роком, коли господарі скинуть ціни”.

Як розповів Дворецький, цьогоріч неабияк зросла популярність на котеджі без господарів, без святкових столів і новорічних шоу-програм.

“Люди часто обирають не номери у готелях, чи садибах, а саме котеджі – одно-двоповерхові будинки з двома-трьома спальнями. Приїжджають компаніями і влаштовують новорічні святкування на власний смак”, – розповідає він.

За даними сайту doba.ua, орендувати у Східниці двоповерховий котедж з двома окремими спальнями, а також м’яким куточком і диваном у вітальні (загалом 7 спальних місць) можна за тисячу гривень доба. Проте, вже у телефонній розмові господарі кажуть, що в новорічно-різдвяний період здають котеджі мінімум на три доби за ціною удвічі вищою. Та все одно, це дешевше, ніж святкувати у готелі. Головне, зібрати гарну компанію.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини