За проекти Громадського бюджету тепер можна голосувати через мобільний Приват24

Львів’яни отримають 399 тис. запрошень проголосувати

Львівська міська рада, ПриватБанк та SocialBoost продовжують розвиток інструментів електронної демократії. Тепер львів’яни можуть проголосувати за проекти, подані в межах Громадського бюджету, через мобільний додаток Приват24.

«Громадський бюджет – важливий вияв прямої демократії. За перші дні по голосуванню за проекти у Львові є рекорди серед інших міст України. Для того, щоб мешканці могли голосувати у інші способи, крім звичних (ЦНАПи, BankID), ми вирішили дати змогу львів’янам робити це й через мобільний Приват24», – зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Банк і місто знають, хто є мешканцями Львова, і саме цим людям ми надсилаємо запрошення проголосувати у мобільний банк Приват24. Усе, що треба зробити далі, – це знайти проект, який ви підтримуєте, та натиснути «голосувати». Це повністю міняє парадигму електронної демократії, адже не людина йде голосувати, а місто приходить до неї з проханням віддати свій голос», – зазначив креативний директор ПриватБанку Єгор Аветісов.

У п’ятницю, 3 листопада, перші 60 тис. львів’ян вже отримали запрошення проголосувати. Всього буде відправлено 399 тисяч таких запрошень.

Нагадаємо, голосування за проекти Громадського бюджету, які будуть реалізовані у 2018 році, можна з 1 до 15 листопада. Свій голос можна віддати за один малий проект та за один великий. Результати онлайн-голосування відображаються на е-сервісі «Громадський бюджет міста Львова» в режимі реального часу.

Довідка. Громадський бюджет – демократичний процес, який надає можливість кожному мешканцеві Львова брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них.

Будь-який мешканець Львова може подати проект, пов’язаний із поліпшенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету міста.

Платформа «Громадський проект» дозволяє брати участь в конкурсі, не виходячи з дому: охочі подають заявку on-line і відслідковують долю свого проекту просто на сайті.

На Громадський бюджет 2018 року подано 300 проектів на загальну суму 240 млн. гривень.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини