Секретні місця Львова. Заклади, про які ви не знали

Ні для кого не секрет, що Львів – місто туристичне. Тут просто добре, красиво, атмосферно… і таааак багато людей! Вони скрізь: на вулицях, в музеях, магазинах і, звісно ж, у ресторанах. Саме тому нашою темою стали ті місця Львова, про які знають далеко не всі. Більшість із цих закладів не мають яскравих вивісок, примітного входу та нав’язливої реклами. Тому що всі вони просто хочуть запросити в гості

«Щось цікаве», площа Ринок, 13

Мабуть, це – найвідоміший пункт списку, про який, усе ж таки, знають не так вже багато людей. «Щось цікаве» є справжнім творчим простором, що працює у форматі кав’ярні. Його історія почалась із магазину скла в дворику, що на площі Ринок, 13.

Згодом біля крамнички просто неба «оселилася» галерея, а слідом за нею – кав’ярня. Тепер додались і апартаменти. Заклад працює від самого ранку (із 6:00!), тому це чудовий варіант для тих, хто прибув до Львова дуже рано, або просто для любителів ранніх сніданків.

Кухні, у класичному розумінні слова, тут нема. Натомість є непоганий вибір солоної й солодкої випічки, яку замовляють у «Білки», та гранола (45 грн). Також бувають “ексклюзивні” пироги, котрі пече хтось із працівників простору. Серед них – класичний для «Щось цікаве» сирник від мами (30 грн), який справді пече мама власника. Влітку раджу скуштувати лимонади, наприклад, смородиновий (25 грн).

Варто додати кілька слів про атмосферу цього місця: музика зі старих платівок, авторські предмети інтер’єру, багато скла і цікавих журналів. Враження, ніби власники пустили тебе до власної майстерні, аби поділитись натхненням.

Замовити столик: 0676767513.

Кафе-вітальня Центру міської історії,вул. Академіка Богомольця, 6

Ще один заклад, де почуваєшся як у гостях в друга. Але цього разу не художника, а науковця. Кафе-вітальня – це місце для працівників та гостей Центру міської історії Львова, але раді тут будуть всім. Інтер’єр надзвичайно світлий і затишний, на столах – живі квіти та якісна зарубіжна й українська преса. Багато розеток та зручні крісла роблять кафе ідеальним місцем для роботи.

Пригощають тут простими сніданками, сезонними салатами та випічкою. Є чай, кава (Lavazza) та фреші. Круасан коштуватиме 12 грн, а велика чашка лате – 25 грн.

Мушу зазначити: попри те, що кафе-вітальня є зовсім не туристичною локацією, іноді тут буває доволі гамірно, бо заклад бере активну участь у роботі Центру міської історії. У цьому місці збираються для обговорень різноманітних проектів, обідають учасники конференцій. Але на мене особисто такий гамір впливає лиш позитивно. Адже значно легше працювати, коли всі навколо теж працюють.

Кафе-пекарня «Пекар»,вул. Гнатюка, 12а

Я вже писала про цю затишну місцину, коли готувала весняний список нових закладів Львова. Але через те, що вхід до «Пекаря» непримітний, незайве буде нагадати про це кафе.

Проект став втіленням мрії однієї родини, яка багато подорожує світом. І це відчувається з першого кроку: кафе обставлене з любов’ю і бажанням створити затишок. Від часу мого попереднього візиту тут дуже виросла міні-бібліотека на підвіконні. Власники зазначають, що багато хто з гостей приходить саме задля того, щоби почитати.

А й справді, що може бути кращим, ніж кава й добра книжка? Лише кава, добра книжка і смачне тістечко чи круасан. Каву у «Пекарі» готують із зерен, обсмажених у «Палярні Чехович». Будь-який варіант: чи то еспресо, чи лате, чи капучіно або й експериментальне сокочіно – порція еспресо з яблучним соком – вартуватиме 25 грн. А от випічка й хліб у кафе щодня свіжі, тому рекомендувати щось одне не буду, нехай ваш вибір залежить від настрою.

До «Пекаря», на мою думку, варто приходити, аби поспілкуватись оффлайн. Wi-fi тут працює, однак заклад все одно провокує на живу розмову.

Dreamer`s Place,вул. Січових Стрільців, 8

Зовсім нове місце на вулиці Січових Стрільців. Ще одна маленька сімейна мрія. Меню закладу дуже лаконічне і регулярно оновлюється. Все тому, що власники Dreamer`s Place прагнуть використовувати лиш сезонні продукти. М’яса у стравах нема, але увагу на цьому не акцентують – просто намагаються нагодувати всіх: і м’ясоїдів, і вегетаріанців.

Обирати страви у Dreamer`s Place дуже зручно. Наприклад, сет із брускет (42 грн) об’єднує три різні канапки та дегустаційний сет настроєвих соків (40 грн), у якому є чотири маленькі келишки соків холодного віджиму. Рекомендую звернути увагу на новий із кавуном. Також мені вдалося скуштувати абсолютно новий чізкейк «Королева Вікторія», який нагадував…вершковий пломбір. Словом, обирати є з чого.

У Dreamer`s Place, як на мене, буде дуже зручно і працювати, і вчитись, і зустрітися з подругою, і пообідати з дітьми чи батьками. Власники зауважують, що формат закладу – це розширений варіант сімейної кухні, куди хочеться покликати друзів. І я погоджуюсь із таким порівнянням.

Отже, якщо ви втомилися від натовпу й бажаєте справжнього затишку, раджу відвідати саме ці заклади. Смачна кава, запашний чай, тістечка – це чудово, але головна їхня перевага – атмосфера і можливість усамітнитись посеред гамірного міста.

Джерело: lv.cf.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини