Громадський бюджет: 7 цікавих проектів, які хочуть реалізувати у центральних парках Львова

З 1 до 15 листопада, у Львові мешканці усіх районів мають змогу проголосувати за ті проекти, які вони хочуть втілити неподалік свого місця проживання, у рамках Бюджету міських ініціатив.

Сайт 032.ua відібрав найцікавіші пропозиції львів’ян щодо благоустрою центральних парків міста — Стрийського, Снопківського і Парку Культури, які були подані на Громадський бюджет-2017, та пропонує ознайомитися з ними своїм читачам.

Урбан Сад в Парку Культури

Тетяна Чучко, авторка проекту №264 наголошує, що Урбан Сад – це не просто озеленена ділянка, а й місце, де львів’янам та гостям міста буде затишно проводити час. Урбан Сад розрахований як на дітей, так і на дорослих, на людей похилого віку та з особливими потребами. За 115 864 гривні тут можуть створити, окрім грядок, сенсорну доріжку, альтанку та живопліт.

Йога-простір здорового дозвілля в Парку Культури

Авторка проекту №250, Наталія Моголівець пропонує створити простір для природнього оздоровлення мешканців Львова, який би включав галявину для занять на килимках, лавки для виконання вправ для хребта, підвісні гамаки для перевернутих вправ, підвісні крісла для відпочинку з видом на парк і тематичний скульптурний арт-об’єкт. На реалізацію задуманого потрібно 247 215 гривень.

Пригодницьке містечко для дітей у Парку Культури

Львівські пластуни пропонують створити у Парку Культури пригодницьке містечко для дітей та молоді. Проект №212, зареєстрований Матвієм Духом, передбачає облаштування альтернативного ігрового майданчика, який би розвивав дитячу фізичну культуру. За 500 000 гривень планують спроектувати і встановити наступні об’єкти: руколаз (драбину), павутинки двох видів, 7 столиків для відпочинку батьків, дерев’яну трубу, амфітеатр-лекторій. Також проведуть необхідні підготовчі роботи (земляні, вивезення сухостою), встановлять інфодошку й виготовлять поліграфічну продукції для промоції Містечка.

Громадський простір у парку “Снопківський”

Проект №286 від Юлії Бляшин передбачає облаштування мультифункційного куточка на території, зруйнованій спробою самовільного будівництва. За 498 327 гривень авторка пропонує обладнати дитячий майданчик, встановити інформаційні ілюстровані стенди про історію парку; столи з лавками, де можна проводити майстер-класи, велопарковку, “високі грядки” для дитячого садівничого куточка.

Спортивно-відпочинкова зона у Снопківському парку

Вікторія Родич зареєструвала проект №133, яким висловлює пропозицію зі створення спортивно-відпочинкової зони у Снопківському парку. Місце зможе слугувати для рекреації усіх львів’ян.

Парк науки та креативності

У Стрийському парку, Олег Жовтанецький, автор проекту №303, пропонує облаштувати Парк науки та креативності, який би слугував місцем, де можна випробувати закони фізики. Експериментальний майданчик підійде як для дітей та студентів, які би проводили тут практичні заняття, так і для дорослих, сімейного відпочинку.

Міні-футбольний майданчик в Стрийському парку

Автор проекту №77, Назар Бай наголошує на потребі молоді у місці для занять спортом і пропонує перетворити занедбаний майданчик у Стрийському парку на сучасне поле для ігор, зокрема, міні-футболу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини