Українці в День писемності писатимуть радіодиктант єдності

У День української писемності та мови 9 листопада відбудетьсярадіодиктант національної єдності, у столиці його писатимуть уКолонній залі КМДА, говориться у повідомленні з посиланням напрес-службу адміністрації.

“Київська міська державна адміністрація запрошує киян написати диктант у Колонній залі (вул.Хрещатик, 36) разом із представниками структурних підрозділів апарату КМДА, викладачами та кращими студентами університету “Україна””, – сказано у повідомленні.

Реєстрація охочих написати диктант у приміщенні столичної мерії розпочнеться об 11:30. Програма на першому каналі “Українського радіо” стартує о 12:00. Текст диктанту звучатиме о 12:30. Читатиме його доцент Київського університету ім.Б.Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко.

За інформацією організаторів, диктант проходитиме у форматі міжнародного флешмобу. Його цьогорічний девіз – “Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета”.

Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Важлива умова – перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада.

Джерело: Time UA

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини