Громадський бюджет Львова: ТОП-10 проектів, які хочуть реалізувати у Галицькому районі

З 1 до 15 листопада, у Львові мешканці усіх районів мають змогу проголосувати за ті проекти, які вони хочуть втілити неподалік свого місця проживання, у рамках Бюджету міських ініціатив.

Сайт 032.ua відібрав найцікавіші пропозиції, які подали на Громадський бюджет-2017 мешканці Галицького району Львова, та пропонує ознайомитися з ними своїм читачам.

Міні-басейн з джерельною водою

Володимир Мухар, член ГО “Замкові моржі” та автор проекту №10 пропонує обладнати неподалік Високого Замку, біля Королівського джерела міні-басейн з проточною джерельною водою. Таким чином сподіваються зацікавити львів’ян і гостей міста у веденні здорового способу життя. За 407 000 гривень можна облаштувати територію біля джерела, зробити водовідвід, укріпити фундамент та встановити басейн.

Дефібрилятори для закладів охорони здоров’я

Автор проекту №55, медик Ігор Заставний наголошує на щорічній високій смертності львів’ян від раптової зупинки серця. У багатьох випадках цьому можна було би запобігти при наявності автоматичних зовнішніх дефібриляторів (АЗД). Відтак, за 2 950 000 гривень пропонується придбати 42 таких пристрої, якими успішно користуються в країнах Європи, Канаді та США, для львівських поліклінік та для бригад ШМД.

Громадський простір на Дорошенка, 45

Поблизу трамвайної зупинки “Русалка Дністрова”, у Львові хочуть створити зручний і екологічно чистий громадський простір. Тимофій Александронець зареєстрував проект №135, яким передбачається за 106 480 гривень облаштування такого “зеленого острівця” на вул. Дорошенка, 45, із дерев’яними лавками, рослинами, гірляндами, газоном та велопарковкою.

Мистецький простір для всіх

Ігор Копчик, автор проекту №151, пропонує впорядкувати подвір’я по вул. Дорошенка, 52 та перетворити його на місце проведення мистецьких акцій та живого спілкування. За 326 699 гривень тут покладуть нове покриття, встановлять лавки, урни для сміття, велопарковку, ліхтарі, посадять дерева (вишня й два горіха), облаштують газон тощо. Передбачається, що простором користуватимуться усі охочі.

Дитячий ігровий майданчик у парку “Високий Замок”

Автор проекту №191, Мар’ян Цепка наголошує, що у Львові є проблема з місцями для активного відпочинку дітей. Відтак, за 495 891 гривню є можливість відновити старе обладнання, що розташоване на майданчику для дітей у парку “Високий Замок”, та доукомплектувати його. Окрім цього, передбачається встановлення “розумних лавок”, які насичуються енергією сонця та дають можливість підзарядити пристрої і “роздають” інтернет; ліхтарів, смітників, велопарковки тощо.

Облашування веломайстерень вздовж велодоріжок

У Львові активно розвивається велоінфраструктура, тому необхідно облаштувати місця біля велодоріжок спеціалізованою майстернею, парковкою, лавкою та смітником, – впевнений автор проекту №202, Андрій Наконечний. Попередньо пропонується встановити такі веломайстерні у 20 місцях Галицького району — на пр. Свободи, у парку Франка, Стрийському та Снопківському парках, біля Собору Юра, у парку “Високий Замок” та ін. Місця будуть додатково узгоджувати при реалізації проекту. Для здійснення задуманого потрібно 498 000 гривень.

“Науковий дворик” Природознавчого музею

Проект №210, поданий Наталією Дзюбенко, передбачає облаштування подвір’я Державного природознавчого музею (вул. Театральна, 18). За 403 847 гривень планують перетворити дворик на громадський простір, де би можна було проводити освітні заходи, концерти, перформанси та виставки. Ще у 2015 році робоча група розробила проект зі створення “Наукового подвір’я” (з доступом без купівлі музейного квитка), який хочуть реалізувати зараз. Прикрашати територію буде бронзовий носорожик, з яким можна буде сфотографуватися.

“Літературний сквер” біля Федорова

Наталія Ярка зареєструвала проект №231, у якому висувається ідея створення “Літературного скверу” на території, поблизу пам’ятнику І. Федорову. За 454 792 гривні пропонують облаштувати лавки, багатофункціональні інсталяції у вигляді слова “Читай”, встановити міні-сцену біля пам’ятника Дровняку, інформаційну таблицю шрифтом Брайля, покращити благоустрій тощо. Сквер буде тематично доповнювати сусідні вулички, де розташовано багато книгарень, букіністичний ринок, Ставропігійський ліцей та інші споруди, пов’язані з літературою і друкарською справою.

Молодіжний простір

Тетяна Маслак, авторка проекту №241, пропонує облаштувати біля головного корпусу НУ “Львівська політехніка” молодіжний простір зі замощеним фігурною бруківкою майданчиком, сценою під накриттям для проведення урочистих заходів, парковими лавками та смітниками, газоном і ліхтарями. Ціна питання — 500 000 гривень.

Сквер на вулиці Рибній

Проект №291, поданий Сергієм Івахом, передбачає реконструкцію скверу на вул. Рибній та створення креативного простору для львів’ян. За 499 940 гривень пропонується облаштувати пішохідні доріжки, відпочинкову зону, встановити лавки, озеленити територію.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини