Громадський бюджет Львова: ТОП-8 проектів, які хочуть реалізувати у Личаківському районі

З 1 до 15 листопада у Львові мешканці усіх районів міста мають змогу проголосувати за ті проекти, які вони хочуть втілити неподалік свого місця проживання, у рамках Бюджету міських ініціатив.

Сайт 032.ua відібрав найцікавіші пропозиції, які подали на Громадський бюджет-2017 мешканці Личаківського району Львова, та пропонує ознайомитися з ними своїм читачам.

Школа гідності

Авторка проекту — Світлана Конькова акцентує увагу на важливості добудови нового безперешкодного входу у СЗШ № 7, який би сприяв повноцінному включенню учнів з тимчасовим порушенням здоров’я, осіб з особливими потребами, людей похилого віку, матерів з дитячими візочками в освітній процес школи. Зі слів Світлани Конькової, наразі входом у школу слугує вузький запасний вихід зі східцями, через що 10 дітей з особливими потребами, які мешкають у мікрорайоні, змушені відвідувати інші навчальні заклади. На реалізацію задуманого потібно 494 699 гривень.

Громадський простір у парку “Знесіння”

У парку «Знесіння» є озеро, галявина біля якого потенційно могла б слугувати для відпочинку та проведення різноманітних заходів. Відтак, автор проекту — Роман-Віктор Янів пропонує облаштувати там громадський простір зі сценою під накриттям, встановити нові альтанки, лавки, смітники та загальне місце для вогню. Втілення цієї ідеї обійдеться у 499 950 гривень.

«Покровська площа»

Олег Котис пропонує облагородити сквер на розі вулиць Личаківська і Долішня, а також облаштувати там громадський простір «Покровська площа» із зеленими насадженнями, алеєю, енергоефективним освітленням, криницею-фонтаном з питною водою, безпечним хідником. Автор проекту припускає: оскільки сквер розташований неподалік Церкви Покрови Пресвятої Богородиці, парафія також зацікавиться ефективним використанням території. Ціна питання — 3 мільйони гривень.

Студентський парк на Пекарській

За 499 940 гривень, поблизу університету ветеринарної медицини, на вул. Пекарській, 50 пропонують навести лад у старому парку та створити місце для рекреації: облаштувати тут футбольне поле, турніки, прогулянкові зони тощо.

Мультифункціональний спортивний майданчик у парку «Погулянка»

Микола Стецьків пропонує облаштувати спортивний комлекс зі штучним покриттям у парку «Погулянка», на якому можна буде грати у футбол, флорбол, гандбол чи волейбол. На реалізацію задуманого потрібно 2 мільйони гривень.

Народний Дім міста Винники

Громада Винник потребує сучасного культурно-мистецького і просвітницького осередку для всіх. Відтак, Ольга Хауляк пропонує зробити більш комфортним зовнішній та внутрішній простір будівлі Народного дому Винник, аби залучати туди мешканців різного віку, особливо молодь, проводити мистецькі та освітні події. Слід зазначити, що ця споруда була зведена близько 100 років тому, силами української громади та «Просвіти». Станом на нині, в установі діють гуртки, які відвідує 270 осіб, віком від 3 до 75 років. Бюджет проекту — 1 357 685 гривень.

Центр громадських ініціатив

Група львів’ян має на меті відремонтувати та технічно обладнати занедбане приміщення на вул. Донцова,7 і перетворити його на «Центр громадських ініціатив». Автор проекту — Микола Тинський запевняє, що це буде вільний простір для студентів, громадських та культурних діячів, волонтерів, які завжди зможуть завітати на лекцію чи перегляд українського кіно, організувати різного роду заходи, провести бардівський чи літературний вечір, зустріч тощо. На реалізацію задуманого потрібно 363 100 гривень.

Осучаснення Будинку дитячої та юнацької творчості м. Винники

Мешканці Винник наголошують на потребі забезпечити належні умови функціонування Будинку дитячої та юнацької творчості м. Винники (вул. І.Франка,1). За 499 766 гривень планують оновити інвентар, відновити деформовану підлогу в актовому залі, утеплити та побілити приміщення, придбати вуличну стаціонарну сценту, акустичне обладнання тощо. Слід додати, що у БДЮТ Винник функціонує 14 гуртків, які відвідують 600 дітей і підлітків міста віком 3-16 років.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини