У Львові з’явився перший в Україні віртуальний музей класичної музики. Фото

2 листопада, у львівському Центрі Митрополита Шептицького (вул. Козельницька, 4) урочисто відкрили бібліотеку Вольфа та перший в Україні віртуальний музей класичної музики.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Урочистості пройшли у рамках міжнародного симпозіуму «Ex umbra in solem» (2- 5 листопада), який відвідали: професор Крістоф Вольф, викладачі з Гарварда, Кембріджа, університетів Цюріха, Берліна, Генуї.

Професор Вольф досліджує постаті та творчість Й. С. Баха та синів. Кілька років тому, у київському архіві, музикознавець віднайшов манускрипти Баха-молодшого, які у Західній Європі вважали втраченими.

Тепер у Центрі ім. Митрополита А. Шептицького доступна для огляду унікальна колекція старовинних нот і книжок, подаровані Львову музикознавцем.

Організатори симпозіуму сподіваються, що професор Вольф також допоможе відновити пошуки втрачених шедеврів, адже є великий шанс знайти в Україні решту рукописів Баха та невідомі твори Моцарта.

Окрім цього, у залі мистецтв Центру відкрили перший в Україні віртуальний музей класичної музики, який дозволяє за допомогою сучасної техніки «відвідати» помешкання Моцарта чи іншої легендарної постаті.

Джерело: 032.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини