Попит на працівників з України зростає по всій Польщі

Money background. Banknotes from Poland. Financial texture abstract.

Основна перевага українців – у їх швидкій акліматизації та нейтральному, або позитивному ставленні до них пересічних поляків

Курси валют за Національним банком Польщі:

1 EUR – 4,24 PLN

1 USD – 3,59 PLN

1 UAH – 0,13 PLN

Серед польських фірм зростає бажання приймати на роботу українців. Експерти переконують, що Польща повинна ширше відкритися на працівників з України, і затримати українців над Віслою якомога довше. У рамках опитування «Барометр трудової міграції» за ІІ півріччя 2017 року досліджено ситуацію на ринку праці в Польщі. Виявляється, що вже незабаром кожен п’ятий роботодавець над Віслою планує пошук працівника з України; серед великих підприємств – це 42 відсотки. Попит на працівників з України зростає по всій Польщі. Основна перевага українців над іншими іноземцями у їх швидкій акліматизації та нейтральному, або позитивному ставленні до них, як самих роботодавців так і пересічних поляків – наголошують експерти ринку праці.

Казахстан є зацікавлений досвідом Польщі в розвитку малого і середнього бізнесу. Тамтешній «Фонд розвитку підприємництва» «ДАМУ» хотів би також, щоб малі і середні польські фірми інвестували в Казахстані. За словами представників «ДАМУ», співпраця між Польщею та Казахстаном можлива в різних сферах, наприклад, енергоефективності та сільському господарстві. Польські підприємці, які вже присутні в Казахстані, наголошують, що умови для ведення бізнесу в цій країні є доволі непоганими. У Казахстані діє майже 200 фірм із польським капіталом.

У столиці Фінляндії під час економічного форуму зустрілися фінські та польські підприємці, що займаються технологічними новинками. Фінляндія є одним з лідерів у галузі інновацій у світі, і економіка цієї країни, в основному, спирається на новітні технології. Перші стартапи з’явилися в цій країні в 90-тих роках. Польща, тим часом, працює над створенням відповідного середовища для новаторів. Цьому служитиме, зокрема, план віце-прем’єр-міністра Моравєцького та президентська програма «Start in Poland»! – найбільша цього типу програма в Центрально-Східній Європі.

Сейм працює над законопроектом про внесення змін до закону про акцизний податок та організацію деяких сільськогосподарських ринків. Це черговий крок у боротьбі з нелегальною торгівлею тютюновими виробами. Проект спрямований на охоплення вітчизняного виробництва тютюну моніторингом і контролем, як під час вирощування тютюну, так і опісля.

Якщо зміни до закону будуть внесені, фермер не зможе самостійно продавати свій продукт. Продаж сухого тютюну у поєднанні з його постачанням або експортом в межах ЄС без акцизного збору, зможуть здійснити лише суб’єкт податкового складу, асоціація фермерів, що виробляють тютюн, або суб’єкт-посередник.

Цими днями випадав Всесвітній день пасти (World Pasta Day). Для нікого не секрет, що найбільше макаронів з’їдають італійці, у рік це пересічно 28 кілограмів на одну людину. Друге місце займають мешканці Венесуели – 13 кілограмів на особу, поляки, натомість, найняли в рейтингу 19 сходинку. Пересічний Ковальський з’їдає 5 кілограмів макаронів у рік.

Джерело: polradio.pl

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини