Культурні події на вихідних у Львові

Барокова опера «Дідона та Еней», перформанс-інсталяція «Твій Час» та прем’єра вистави «Чарівна ніч»

«Дідона та Еней» Перселла зазвучить у Львові автентично.

Барокова опера зазвучить у філармонії. Незалежний проект Open Opera Ukraine пропонує 29 жовтня концертну версію всесвітньовідомої опери «Дідона та Еней» англійця Генрі Перселла, написану наприкінці XVII століття. Постановка, над якою працювали півроку, за сучасними світовими стандартами. Бо оркестр складається з копій історичних інструментів. Солісти, хор та учасники його з України, Польщі і Німеччини.

«Сюди везуть клавесини з Києва, сюди везуть орган. Сюди їдуть справжні барокові скрипки, альти, віолончелі. І вокалісти, які вчились співу у зірки барокового вокалу Емми Кіркбі», – розповіла керівник оркестру барокової капели Львівської музичної академії Анна Іванюшенко.

Перформанс-інсталяція вразить музикою і світлом.

Сучасне мистецтво у синтезі вразить вас. У Музеї історії релігії цієї п’ятниці, 27 жовтня, флюро-акустичний перформанс-інсталяція «Твій Час». Отож гра світла поєднається з графічними композиціями, скульптурою, доробками ковалів та електроакустичною музикою молодих українських композиторів. Окрім того, будуть і львівські прем’єри квартетних творів Валентина Сильвестрова та струнна музика Ігоря Стравінського від «Р-квартету».

«Це буде щось таке модне і сучасне. Проект «Твій час» – це концерт і перформанс. Це спроба показати сучасне мистецтво у його взаємодії з іншими формами мистецтва», – додав директор музаґенції «Collegium Musicum» Тарас Демко.

Прем’єра «Чарівна ніч» — від театру «Домус».

Прем’єра «Чарівна ніч» – від театру «Домус». Трупа, яку заснували переселенці, ставить у неділю, 29 жовтня, в кінотеатрі імені Довженка виставу за п’єсою Славоміра Мрожека. Жанр постановки, як кажуть театрали, «абсурдна витівка на одну дію». Двох жінок так поглинула кар’єра та обов’язки, що вони геть забули про те, що не є чоловіками. Та в чарівну ніч все стане на свої місця.

« Що стосується витівки, це Мрожек. Тому це абсурд, абсурдна витівка на одну дію, на одне життя», – підсумувала режисерка, співзасновниця театру «Domus» Наталя Меньшикова.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини