Українців номіновано на премію А. Ліндґрен

Під час книжкової виставки у Франкфурті було оприлюднено список ​претендентів на Премію пам’яті Астрід Ліндґрен (Astrid Lindgren Memorial Award) за 2018 рік. Це одна з найпрестижніших нагород у галузі дитячої літератури і цього року, вперше з часів її заснування, до списку претендентів потрапили українці – художник Кость Лавро та письменниця Зірка Мензатюк.

Лауреатами премії можуть стати письменники, ілюстратори, диктори чи організації з усього світу, незалежно від мови чи національності, за досягнення протягом усього життя, однак тільки цього року українська секція Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги​ (IBBY) запропонувала своїх кандидатів.

Кость Лавро – художник-ілюстратор, один із найяскравіших сучасних книжкових графіків. Його роботи неодноразово входили до каталогів виставок дитячої книги у Болоньї, Братиславі, зокрема і цього року потрапили до міжнародного каталогу “Білі круки” (The White Ravens).

Зірка Мензатюк – письменниця, журналістка. Авторка багатьох творів для дітей різного віку. Лауреатка міжнародного літературного конкурсу у США, літературних премій імені Лесі Українки та імені Наталі Забіли.
Усього до списку номінантів ALMA увійшло 235 кандидатів із 60 країн. Детальніше про них можна дізнатися на офіційному сайті премії. Журі оголосить переможців наприкінці березня 2018 року.

Джерело: uamodna.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини