“Місця, які зігрівають не лише кавою, а й атмосферою”: ТОП львівських закладів, які варто відвідати восени

Коли Львів починає відповідати своїй народній назві “туманного альбіону”, на вулицях залишається лише дощ та люди з парасольками. Це, звісно, чудово, гуляти по старовинних вуличках в дощовику, проте всі шукають місце, де б можна було посидіти та зігрітись. Як це заведено у Львові, скуштувати кави, закутатись в теплий коцик та насолоджуватись осінньою палітрою міста:) поширена проблема всі відомі ресторації та паби вже зайняті не лише містянами, а й гостями. Ми вирішили спростити пошуки наших читачів та запропонувати їм топ-НЕпопсових закладів для дощової пори.

Розпочнемо з маленького затишного кафе на вулиці Галицькій, 5 під назвою “Мапа”. Цей заклад нічим не програє славнозвісному “Золотому Дукату”. Навіть більше, він має переваги в тому, що там тихо та затишно. Ідеальне місце, щоб сховатись від негоди та зігрітись чашкою кави. Дизайн виконаний у шоколадно-кавово-кремових тонах, а особливим символом є мапи, що різняться величиною та тематикою. Плюс до всього – це великі вітрини, що створюють відчуття приємної теплої атмосфери. В гості до “Мапи” можна завітати вже з 8 ранку, тому сміливо розраховуйте на сніданок)

Наступний заклад, який варто відвідати, це Театр пива “Правда”. Так, теплом від назви віє мало, проте цей паб манить своєю атмосферою. Пам’ятаєте, де почали варити перше пиво? Так, у Львові. “Правда” розташована на площі Ринок, адже правдиве львівське пиво повинне народжуватись у самому центрі Львова. Будівля початку ХХ століття має назву кам’яниця Ціппера, відомого у свій час торговця. До початку Другої Світової війни тут розташовувався ювелірний салон, потім — торговий дім, а після 50-тих років — універмаг. Але “Правда” — це не просто ресторан чи завод-пивоварня. “Правда” — це театр. Тут можна спостерігати за роботою пивовара, який, як на сцені, відкрито варить пиво. Усі процеси зібрані в одному місці: від вкидання солоду і приготування сусла, до дозрівання пива у пляшках та продажу його в наливі чи у пивній крамниці. Є там і власний духовий оркестр, а кухарі відкрито все готують. Двома словами відвідування закладу можна описати так: “Відпочивай та спостерігай”.

Наступним місцем, де можна відпочити душею є кондитерська-бар “Чарівний ліхтар”, що на Федорова, 12. Особливістю цього місця є ду-у-уже багато світла. Стільки, що коли ви там, то можна забути про найпохмуріший день. Доповнює “львівську” атмосферу намальована на стіні площа Ринок. Місце переносить ще в давні часи, коли по Львову їздили карети, відбувались дуелі. Поміж віденськими меблями розставлені ліхтарі, а під ногами…бруківка. Тут пахне кавою та готують дуже смачні сирники. Меню повне всяких тортів, солодкої випічки, смачних та пахучих чаїв. Сюди можна прийти відпочити від метушливого сучасного Львова та зануритись у приємні аромати кавового напою.

Кав’ярнею, про яку мало знають навіть львів’яни є “Меделін”. Істинно приходиш як до свого дому. Територія, де затишно, просторо та хочеться творити. Простий, однак креативне оформлення, цікаві меблі, багато вільного місця. І хоч тут з запропонованого лише напої та солодощі, проте безліч маленьких деталей, продуманий власниками дизайн просто не відпускає Тут можна як посидіти з книгою на самоті, ласуючи улюбленими солодощами, так і посидіти компанією, зіграти в різні настільні ігри. Крім того, радує вухо “львівська” музика, що просто не залишає жодного вибору – лише залишатись там. Адреса: площа Коліївщини,1.

Поласувати смачненьким в холодну пору та ще з цікавим екскурсом в історію кіно, тоді вам пряма дорога в “Фіксаж”. Там і на перший фотоапарат подивитесь і нову подачу чаю спробуєте. До слова, це єдиний заклад, в якому сифонова подача чаю. Приготування відбувається безпосередньо перед гостями за допомогою професійного апарату для заварювання чаю. Крім того, у нижній залі кав’ярні проводяться вечори кінопоказів. Щомісяця ви зможете насолоджуватися переглядом фільмів видатних режисерів 30–60-хроків ХХ століття. Також для відвідувачів, хто не гріється чаєм тут пропонують алкогольний бар. Серед напоїв — елітні сорти віскі.

Винотека «Кафе 1» – затишний ресторанчик в самому центрі Львова, розташований у провулку за Катедральним собором. Потрапляючи сюди, ніби переносишся в початок минулого століття у невелику львівську квартирку, господарі якої надають перевагу затишному освітленню з-під абажурів і свічок та нескінченним розмовам під келих хорошого вина і тиху музику. Легка європейська кухня та різноманітні десерти відмінно доповнять дружню чи романтичну зустріч. Знаходиться за адресою площа Катедральна,5.

У Львові знайдеться місце й для любителів street food. Відносно новий заклад на вулиці Чайковського,15 – бургерна “Кольорова корова”. Працює вже 2 роки і за цей час знайшов багато постійних відвідувачів. Якщо коротко, то це невелике приміщення з 4-ма столиками і відкритою кухнею, де можна поспостерігати за процесом приготування вашої їжі. Серед меню знайдете 2 види сендвічів, 2 види салатів, 7 різних бургерів, один з яких змінюють щомісяця. Також можна спробувати дуже смачний і, що важливо, недорогий чай)

Улюбленим місцем в осінній період може стати цукерня “Фреска”. При вході обов’язково зверніть увагу на унікальний скарб – фрески XVIII – XIX століття. Говорять, що власник самостійно відреставрував їх, звідси й назва закладу. Тут завжди знайдеться місце для відвідувачів, адже їх зовсім небагато. Цікаво те, що цукерня виготовляє власні солодощі з гарячого шоколаду, тому вибір задовольнить навіть найбільших ласунів. Проте, незважаючи на назву, є повноцінне меню з супів, салатів та гарячих страв. А ціни вас приємно порадують)

Ще одна маленька кав’ярня, що вражає своєю атмосферою це кнайпа “Під синьою фляжкою”. Знайти заклад непросто – це вдасться лише справжнім витривалим. Але те, що ви відчуєте, коли сидітимете там цього варте. Інтер’єр овіяний ореолом Австрійської доби, стилістика старого Львова. Саме тут вам запропонують лише фірмові страви, такі як кава з вогнем чи різне фондю. Обов’язково варто посидіти з чашкою кави. Єдиний мінус, а можливо й плюс, те, що тут мало місць. Проте саме такий хід показує, як власники цінують кожного відвідувача.

За адресою Чайковського, 37 знаходиться ще один невеликий заклад – Ресторан “Купол” – місце, де можна поринути в старовинний польський Львів. До речі, з меню тут польська і галицька кухня. Лише розміщення всередині нагадує велику квартиру давнішого часу: меблі, полиці та стіни в відповідних тонах. А в холодну погоду тут пропонують пледи) Хороше та ввічливе обслуговування, теплий прийом та завжди смачна їжа.

А от посеред осені знайти весну ви зможете у вегетаріанському кафе “Green”. Це перше вегетаріанське кафе у Львові. Гасло закладу — «що зеленіший, то крутіший», тож в інтер’єрі використано багато зеленого кольору, зелені — різноманітних вазонів з рослинами та фруктовими деревами. В інтер’єрі зелень поєднується з деревом — полицями, меблями та стійкою. Серед розважальних послуг жива музика, проте можна послухати джаз, блюз, поп та етно. Заклад невеликий, проте теж має свій колорит та особливості.

Ще один цікавий заклад – “Шампанерія Х&Х”. Тут подають тільки хот-доги та хачапурі (саме тому назва містить дві букви “Х”) та великий асортимент шампанського та ігристих вин. Таке поєднання – новинка для українців, проте у світі такі шампанерії доволі популярні. Пропонують є вина і шампанське з України, Грузії, Франції, Іспанії, Італії. У закладі немає бару і бармена, їхні функції виконують офіціанти. Вони ж готують коктейлі з шампанського. Горілкою у закладі не торгують принципово. Шампанське обов’язково подають з полуницею. Для любителів фаст-фуда тут є великий вибір хот-догів: трюфельний, “Цезар”, Нью-Йоркер, смокі, чіз-дог, корн-дог і це ще не всі варіанти. Різновидів хачапурі в “Шампанерії Х&Х” теж багато. Є серед них і такі, які рекомендують брати на двох – не завжди одному гостю під силу подужати ситну та велику страву. А ще тут обов’язково навчать, як правильно їсти хачапурі. Демократична атмосфера, столики, розставлені прямісінько на бруківці, без пафосних помостів, добра кухня без претензій, і можливість купувати шампанське на розлив. Тож, щоб знали: за шампанським на Лесі Українки, 29:)

І наостанок ресторан “Панорама” у Львові – неперевершений краєвид з-під львівського неба. Тут можна досить зручно розміститись на терасі або ж в залі (що актуальніше) і спостерігати за улюбленим містом. При цьому насолоджуючись вишуканою кухнею. Фірмовою та унікальною стравою ресторану «Панорама» є страва, приготована в дерев’яній іспанській печі Хоспер. Також меню має такі розділи: вегетаріанське меню, гриль-меню, пісне меню та винна карта. Цю привабливу характеристику ресторану доповнює іще один пункт – це великий кальянний зал.

Джерело: lvivski.in.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини