Де у Львові шиканути за 100 грн – 5 точок в центрі

Львів вітає туристів. Кланяється, протирає їм лавочки від осіннього листя та запрошує на каву (і на п’ятдесят). При цьому радує око туристів з-за кордону своїми цінами. А от звичайних порьєдних львів’ян ціни зовсім не тішать. Але не варто розстроюватись! Є! Є ще кілька злачних місцинок, куди можна прийти і отримати насолоду за символічні п’ятдесят-сто гривень.

Lviv.com розповість, де у Львові шиканути за 100 грн.

Тільки не забудь розміняти їх по гривні – тоді в закладі можна буде акуратно покласти стосик грошенят на одну долоню і пафосно розкидати їх навколо себе пальцями іншої руки. Діставай свою заначку і гайда “водити козу” по генделиках в центрі міста!

“Пінгвін”

Єдиний та неповторний. При згадці його назви у твого дідуся почнуть бігати бісики в очах, а сивий вус сам зав’ється від згадок про минулі пригоди. У бабусі з’явиться загадкова посмішка і непереборне бажання подзвонити своїй пані Ганнусі, з якою вона не бачилась сто років.

Це той заклад, що зміг втриматись на плаву в епоху рейдерських захоплень, модності на ті чи інші заклади та понятті “ціна-якість” для допитливого туриста. І при всьому при цьому “Пінгвін” гордо щоранку відчиняє свої не менш старі двері для кожного відвідувача з 1960 року.

Не дивлячись, на свою репутацію, “Пінгвін” вразить порядністю своїх відвідувачів. Тому дайте йому (і морозиву з поливкою в пластиковому стаканчику) шанс. На що зайти? Однозначно на каву з морозивом. І кон’ячком для настрою.

Ціни:

Кава – 10 грн;

Коньяк – 17-19 грн;

Морозиво з поливкою – 17 грн;

Канапка з грудинкою – 8,5 грн;

Горілка – 10 грн.

“Криниченька”

Кому мало атмосфери “Пінгвіну”, той знайде все необхідне в “Криниченьці”. Цей магазин теж старий як світ. Однак, якщо “Пінгвін” зустріне тебе шармом минулих років та ароматом спогадів львівської інтелігенції, то в “Криниченьці” все простіше.

Сюди можна заскочити по водичку, або чимось іншим. А як дуже закортить пива, то прямісінько в магазині можна скуштувати розливного Львівського. Та ні, не за прилавком. Жінка в білому каптурику ласкаво вкаже тобі на столики біля вікна з видом на оперний під гордою вивіскою “Розпивати спиртні напої заборонено”.

За чим йти?

Краще йти повз, але таки можна зайти на пиво. Для більших гурманів “Криниченька” пропонує соки на вибір. Вони підпирають пиво трьома графінами з яблучним, апельсиновим та томатним вмістом.

Ціни такі:

Розливне пиво – 13 грн (0,5 л);

Соки – 6 грн;

Квас “Тарас” – 10 грн (0,5 л);

“Пиріжкова”

За чим йти?

За фірмовими пиріжками.

Пиріжки ці міг знати ще Данило Галицький. Вони навіть могли би потрапити на герб міста, але всього-навсього кличуть до себе гостей навпроти головної пошти. У будній день тут можна зустріти багато студентів, а ближче до вечора їм на зміну приходять бабусі у смішних капелюшках, котрі вийшли на променад з онуками і подругами дитинства. Алкоголю тут не продають (але за потреби необхідний допінг можна знайти у сусідній кафешці).

Пиріжки в “Пиріжковій” є до будь-якого смаку. Тут тобі і солодкі зі сливою, абрикосами, чи яблуками. Є й м’ясні і яєчно-цибулеві. Ідеальний перекус з присмаком ностальгії за студентськими часами. Пиріжки – від 6 грн, напої в асортименті:

Кефір – 8 грн;

Кава на молоці – 8-12 грн;

Чай з цукром – 3-5 грн;

Какао – 12-19 грн;

Напій фруктовий в асортименті – 4 грн.

Молочний бар “Корівка”

Ще одна реінкарнація зі старих-добрих часів. “Корівка” може похизуватись навіть особистим літнім майданчиком. За радянських часів тут робили найсмачніші молочні коктейлі – ними заклад може похизуватись і зараз, адже і смак коктейлів, і інгредієнти не змінилися: молоко, морозиво та сироп. Якщо напала ностальгія за дитинством (і хочеш поповнити колекцію селфі з місцевою корівкою) – сміливо приходь сюди!

На що зайти?

На каву з традиційним львівським сирником та кількома історіями від “бувалих”.

Ціни:

Горілка – 15-17 грн;

Вино – 20 грн;

Кава – 18 грн;

Перші страви – від 18 грн;

Другі страви – 20-50 грн;

Молочні коктейлі – від 17 грн.

Студентське кафе “Мандрівник”

Кафе (разом з хостелом та фіто-баром) входить в структуру навчального лабораторно-виробничого комплексу харчування та готельного сервісу при Львівському інституті економіки і туризму. Це ще один заклад, про який знає кожен місцевий.

На що зайти?

На домашні пельмені (і дешевий обід загалом).

Це кафе створювалось для того, щоб студенти, котрі вчаться на кухарів, офіціантів, менеджерів тощо мали можливість спробувати себе у цій ролі на практиці. Поступово слава про кафе розійшлася центром і тепер у “Мандрівнику” можна зустріти багатьох місцевих. Ціни не надто кусаються:

Перші страви – 16-30 грн;

Другі страви – 10-40 грн;

Гарніри – 14-20 грн; Салати – 5-20 грн.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини