5 корисних властивостей меду, про які варто знати

Мед – це натуральні солодощі, якими люди насолоджуються протягом тисяч років. Відповідно до недавнього дослідження, близько 62% домашніх господарств в даний час використовують і мають мед в своїх будинках. Чи знаєте ви, що він вічний, якщо його зберігати в належних умовах? Окрім того, мед – це не тільки смачні ласощі, але і наш помічник в усуненні багатьох проблем зі здоров’ям.

1. Лікування кашлю
У 200 г теплої води розмішайте ½ чайної ложки розчинної кави і 2½ чайної ложки меду. Приймайте три рази на день. Мед пом’якшує горло і позбавляє його від роздратування. А кофеїн розширює бронхи, тим самим полегшуючи дихання.

2. Лікування порізів і подряпин
Накладіть на поріз або подряпину пов’язку з медом. Це обумовить зараження. Мед володіє антибактеріальними властивостями завдяки білку під назвою дефенсин-1. Цей білок є частиною імунної системи бджіл. Тому мед зневоднює і знищує бактерії.

3. Лікування безсоння
Розчиніть 1 столову ложку меду в склянці теплого молока. Цей напій допоможе вам заснути. Для смаку можна додати туди ваніль або корицю.
Молоко містить мелатонін і триптофан, які мають заспокійливі властивості і нормалізують сон. А мед стимулює вироблення інсуліну, який допомагає триптофану швидше потрапити в мозок.

4. Лікування обвітрених губ
Використовуйте мед в якості скрабу для губ. Він володіє пом’якшувальним і зволожуючим ефектом.

5. Відновлення після занять спортом
Мед нормалізує рівень цукру в крові після занять спортом. Якщо приймати його під час тренування, то це навіть може поліпшити спортивні результати.

Майте на увазі, що мед не можна вживати дітям до року і тим, у кого на нього алергія. І пам’ятайте, що він служить не головним, а допоміжним засобом лікування.

Джерело: coma.in.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини