Краще, ніж з магазину: рецепт домашнього твердого сиру

Любителі твердого сиру знають, наскільки це смачний,але водночас недешевий продукт. Принаймні, на полицях українських магазинів. То чому б не ризикнути і спробувати приготувати його на своїй кухні?

Вам знадобиться:

Молоко – 1 л

Сир – 1 кг

Яйце куряче – 2 шт

Масло вершкове – 100 г

Сода – 1 ч. Л.

Сіль – 1 ч. Л.

Рецепт домашнього твердого сиру:

Викладіть сир у каструльку, залийте молоком і поставте на кілька хвилин на невеликий вогонь, не забувайте постійно помішувати, щоб він не згортався.

Зачекайте, доки прозора сироватка не відокремиться, і киньте затверділу масу на друшляк, можна трохи притиснути його зверху, прибравши у такий спосіб зайву рідину. Перекладіть до каструлі знову, додайте вершкове масло.

Змішайте в окремій мисці яйця, сіль, соду, можна досипати спецій на ваш смак, наприклад, перець, паприку, чи будь-який вид зелені, а потім залийте цією сумішшю сир.

Поставте на вогонь і варіть до утворення густої консистенції, постійно мішайте, поки не стане тягучою. Маса повинна піднятися, як тісто, а вже за 1-3 хвилини сир почне плавитися і стане однорідним. Варіть іще 10 хвилин, а потім готовий продукт викладайте в тарілку та ставте в холодильник для застигання. І нехай смакує!

Дивіться: як готувати твердий сир вдома

Джерело: m.znaj.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини