Як зміниться вулиця Римлянина у Львові. Візуалізація

«Інститут просторового розвитку» розробив ескізи нового дизайну вулиці.

ВИГЛЯД З МИТНОЇ ПЛОЩІ / ІНСТИТУТ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ ©

Як планують оновити вулицю проілюстраували на сторінці ЛКП «Інститут просторового розвитку» на Facebook. Втілювати проект буде також ЛКП.

Вигляд на площу Митну ©

«Цією концепцією пропонується збільшення кількості озеленення, облаштування безбар’єрного середовища із одночасним захистом пішохідних шляхів, фізичне унеможливлення паркування там, де воно буде перешкоджати руху пішоходів чи авто», — йдеться в повідомленні.

Ескізи обговорили із мешканцями, повідомив у коментарі Tvoemisto.tv Олег Шмід: «Люди реагували схвально, як не дивно. Були кілька пропозицій, але вони суттєво на проект не впливають. Людям теж набридло, що ця вулиця використовується тільки для паркування. А ввечері, коли завершується бізнесовий день, машин там дуже мало. Тому тих місць для паркування, які ми пропонуємо, вистачить».

Один з варіантів організації простору ©

Мешканці нарікали на ресторан, що заходиться по сусідству, оскільки нічні відвідувачі створюють шум. Але дизайн вулиці не впливає на режим роботи бізнесу, сказав Олег Шмід: «Ми запрошували бізнес, який на цій вулиці працює, але ніхто з них не прийшов».

Сучасний вигляд вулиці ©

Замовником проекту є Личаківська райадміністрація. Вона і визначатиме строки втілення проекту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини