Як на Майдані: вся Вінниця піднялася на допомогу постраждалим (фото)

У Винниці обладнали пункти допомоги для евакуйованих людей

Міська влада Винниці обладнала кілька пунктів допомоги для евакуйованих людей. Один із таких пунктів знаходиться в приміщенні середньої школи №6 на вул. Червоноармійській, – повідомляє znaj.ua

Там побувала кореспондент znaj.ua. За її словами, в спортзалі школи розмістили біженців, яких евакуювали з села Медвідка, що поблизу Калинівки. Евакуйованих сюди почали звозити вчора ввечері. Всього тут побувало 120 осіб.

Одна з евакуйованих розповіла, як все відбувалось. У жінки хвора нога, і як тільки вона почула вибухи і побачила червону заграву над Калинівкою, розуміючи загрозу, почала тікати в сусіднє село. Там її та інших односельців підібрали надзвичайники та евакуювали до Винниці.

Люди налякані, переживають, що з їхніми домівками, чи зруйновані їхні оселі. Не дають їм спокою і думки про залишених домашню худобу та птицю.

Евакуйованих відвідав міський голова Сергій Анатолійович Моргунов. Він запевнив, що міська влада створить комісію для оцінки збитків та відшкодовуватиме їх.

На території школи евакуйовані перебувають лише вдень, їх тут годують та надають необхідну допомогу, а на ніч біженців поселяють до готелю, який оплачує міська влада.

Жителі Вінниці не залишились в стороні та об’єднались для допомоги постраждалим. До пунктів допомоги приносять все необхідне – їжу, одяг, ліки.

Неподалік від школи розвернутий пункт прийому продуктів для постраждалих. Тут працює волонтер Анатолій Банах. За його словами, Вінниця від часів Майдану не бачила такої активності громадян. На допомогу потерпілим, здається, піднялось все місто. Навіть старенькі пенсіонери віддають свої заощадження, та намагаються допомогти хоч чимось – приносять ліки та теплий одяг.

Мешканці Вінниці несуть на пункти прийому все – їжу, гроші, одяг. Пропонують житло, беруть до себе постраждалих. За словами волонтера, на ввіреному йому пункті назбиралось стільки продуктів, що він змушений відправляти бажаючих допомогти на інші точки прийому.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини