Як позбутися осінньої депресії – 5 способів

Впоратися з осінньою депресією допоможуть заняття спортом, правильне харчування, прогулянки на свіжому повітрі, а також маленькі радощі для себе.

Приділяйте собі більше часу

Використовуйте вільний час із користю для себе: прийміть ванну з морською сіллю та ефірними олійками, насолодіться улюбленою музикою чи фільмом, повеселіться на вечірці з друзями. Крім того, можете зробити нову стрижку чи оновити власний гардероб. Головне, щоб все це приносило вам задоволення.

Займайтеся спортом

Під час фізичних навантажень організм відчуває стрес, відтак збільшується вироблення білка під назвою нейротрофічний фактор мозку. Це провокує активне вироблення гормону радості, який блокує стрес і дарує відчуття ейфорії. Саме тому регулярні тренування підтримують емоційний стан.

Перегляньте харчування

У раціон варто додати більше білкової їжі та сезонних овочів і фруктів, особливу увагу звернувши на продукти, багаті на вітамін D. Солодке краще замінити чорним шоколадом, бананами чи запеченими яблуками.

Заведіть щоденник

Будь-які негативні думки чи неприємні події записуйте в зошиті. Так ви зможете “виговоритися” та виявити низку емоцій, яким раніше не надавали значення. Аби остаточно позбутися надокучливих думок, сторінку з записаним негативом краще порвати та спалити.

Прогулянка на свіжому повітрі

Рекомендується гуляти протягом 30 хвилин у світлий час доби, щоб отримувати якнайбільше сонячного світла. Подібні прогулянки дають можливість побути наодинці з собою, обдумати життєві події чи просто насолодитися природою.

Джерело: fakty.ictv.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини