Футболіст «Динамо» Артем Кравець і його дружина подарували обладнання медичному закладу Сокаля

Форвард київського футбольного клубу «Динамо» та національної збірної України Артем Кравець і його дружина Ганна надали допомогу медичному закладу на Львівщині.

У кінці минулого року Артем і Ганна розпочали масштабний благодійний аукціон, за підсумками якого вдалося зібрати значну суму. Виручені кошти пара вирішила направити на покупку устаткування в пологове відділення центральної районної лікарні міста Сокаль Львівської області, повідомляє офіційний сайт ФК «Динамо».

Зокрема, Анна і Артем передали лікарні апарат УЗД, відкриту реанімаційну систему, лампу для фототерапії, інкубатор для новонароджених. Спонсор, який придбав одну з футболок, погодився оплатити ремонт.

У пологовому відділенні не було навіть самого необхідного обладнання, а тепер з’явилося сучасне.

«Це довгоочікуваний день для всього колективу. Цього обладнання нам дуже не вистачало, особливо важливо, що воно нове. Ми обслуговуємо велику кількість людей, оскільки до нас приїжджають і зі Львова, і з сусідніх областей і районів. Завдяки Артему і Ані ми зможемо ще більше і якісніше допомагати людям.

Також велике їм спасибі за те, що з їх допомогою буде проведено ремонт палат, щоб вони мали європейський вигляд. У минулому році наша лікарня виграла дев’ять мікропроектів, а в нинішньому – 16. Усі гроші від них ми направляємо на поліпшення благоустрою та підвищення рівня комфорту пацієнтів під час перебування у нас – так що намагаємося йти в ногу з часом», – сказав головний лікар Сокальської районної лікарні Роман Швед.

Завідувач пологовим відділенням Надія Кравцова зазначила, таку масштабну благодійну допомогу отримали вперше: «Раніше нам передавали не нове, а вже вживане устаткування. Наше відділення розраховане на 32-х пацієнтів. У нас перебувають і вагітні жінки, і породіллі, і ті, хто вже народив. Аня і Артем самі звернулися до нас і запропонували допомогу, що в наш час зустрічається дуже рідко».

Лікар додала, список обладнання складали дуже ретельно. В ньому те, що дійсно було вкрай необхідно.

«Тепер у нас є апарат УЗД, який є незамінним помічником в роботі. Раніше в пологовому будинку такого апарату не було, і ми були змушені використовувати загальний лікарняний апарат – стаціонарний, а не портативний. У термінових випадках доводилося транспортувати пацієнтку в поліклініку на третій поверх, що було вельми проблематично.

Завдяки лампі фототерапії ми тепер можемо набагато ефективніше допомагати дітям, які народжуються з конфліктом резус-факторів (коли у одного з батьків він позитивний, а у іншого – негативний) або груп крові. Взагалі, у неї дуже широкий спектр дії. Попередній нашій лампі було дуже багато років, вона використовувалася з 1981-го року і вже не була достатньо ефективною.

За допомогою відсмоктувача для новонароджених тепер можемо викачувати слиз, якщо дитина встигла його захопити в ротову порожнину під час пологів.

Також дуже хороша річ пеленальний столик з підігрівом. Раніше такий столик ми підігрівали звичайними грілками, а тепер температуру вдасться автоматично підтримувати на рівні 23-25 ​​градусів.

Складно переоцінити важливість сучасного інкубатора для недоношених діток з великою кількістю різних функцій. Наші вже давно застаріли і дуже погано тримали температуру, а їхню роботу було складно контролювати», – зазначила Надія Кравцова.

Як повідомлялося раніше, нападник збірної України Артем Кравець разом із своєю дружиною Анною започаткував благодійний аукціон, під час якого з молотка піде футболка ФК «Барселона» з автографами гравців команди. Гроші передадуть пологовому відділенню у м. Сокаль, що на Львівщині, для закупівлі обладнання.

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини