У Славському може з’явитися конкурент «Буковеля»

Власник концерну «Галнафтогаз» (мережа АЗС «ОККО») Віталій Антонов починає будівництво цілорічного курорту в селищі Славське Львівської області.

Фото: © stezhkamu.com

Про це повідомляє Mind.

Наголошено, що за масштабами – територія та протяжність лижних трас – новий курорт може стати конкурентом «Буковеля». Передбачуваний обсяг інвестицій – 500 млн євро.

«Головною передумовою для старту проекту стала реформа з децентралізації та створення об’єднаної територіальної громади, куди увійшло Славське та інші села, території яких планується задіяти під курорт. З початку року «ОККО-Рітейл», що входить у «Галнафтогаз», змінило реєстрацію юрособи зі Львова на Славське і тепер платить податки в бюджет селища. Вибори до ОТГ мають відбутися наприкінці жовтня, і це стане зеленим світлом для інвестора і фінальним етапом підготовки до будівництва», – пише видання.

У холдингу OKKO Group (флагманською компанією якого є «Концерн Галнафтогаз») підтвердили, що розглядають можливість інвестування в туристичну інфраструктуру Славської ОТГ. «У нас є майстер-план від австрійської компанії-проектанта. Зараз його аналізуємо і уточнюємо. Поки проект перебуває лише на етапі feasibility study», – йдеться у відповіді прес-служби компанії на запит Mind. Параметри проекту, як і обсяг інвестицій, в OKKO Group поки не розкривають.

«Говорити про інвестиції зарано, це залежить від того, який з варіантів розвитку буде обраний», – відзначають у прес-службі. Але трохи більше вдалося дізнатися від представників місцевої влади та інших джерел Mind. «Наскільки я знаю, планується цілорічний курорт, за розмірами мінімум другий «Буковель», – зазначає депутат Сколівської райради Михайло Лучинець..

«Вони ведуть зараз дуже інтенсивну роботу як з місцевими громадами, так і міжнародними експертами щодо цього проекту. Поки йдуть вибори – він готується, наступному року очікуються рішення з боку вже нової влади щодо земельних ділянок, а початок будівництва – у 2019 році», – розповідає екс-глава Сколівської РДА Ігор Свистун.

В ОККО також стверджують, що про конкретні земельні ділянки говорити зарано. Але, за даними Mind, у 2019 році планується здача першої черги, і компанія вже отримала ділянки в межах гірського масиву в оренду на 30 років (в районі Нижньої і Верхньої Рожанки).

З чуток, загалом під курорт планується задіяти такі гори і території, як Тростян, Погар (Славське), Високий Верх (Волосянка), Чорна Ріпа, Захар Беркут, аж до Ялинкуватого, Верхньої Рожанки і Нижньої Рожанки (біля південного та південно-західного кордонів Львівської області).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини