10 місць в Україні для ідеальної осінньої подорожі

Знаєте, що необхідно зробити, щоб налаштувати себе на роботу після відпуcток? Правильна відповідь — ще трішки відпочити. Адже Україна восени — це заряд енергії та незабутні враження. Гірські світанки, парки з золотистими деревами, річки та озера з неймовірно атмосферою та різноманітні святкування. CHANGEUA розповість Вам, куди поїхати і що побачити до того як випаде перший сніг.

1. Умань, Софіївський парк

Парк восени — найпопулярніше місце для прогулянок, а якщо його площа має 179,2 га. — то прогулянка може тривати днями. Гуляючи найкрасивішим парком України, ви зможете побачити чорних лебедів, покататись на човні чи просто присісти на одній з численних галявин.

Фото:
© iloveukraine.com.ua

Безліч унікальних дерев, чарівні фонтани, та десятки лавочок, для милих осінніх бесід.

2. Карпати.

Можливо, банально, однак дієво. Українські гори — ідеальний відпочинок у будь-який період року. Проте саме осінню це незрівнянний рай. Тільки уявіть: неймовірної краси схили, верхівки дерев, які змінюють своє вбрання, а над вами небо, таке осіннє чисте небо. Місцин, де можна відпочити в горах безліч на будь-який смак та бюджет: розкішні котеджі, економні будиночки чи просто рюкзак та палатка.

Фото:
© Денис Кривий

Отож, не гайте часу, мерщій відправляйтесь у гори. Між іншим, саме осінь — сезон грибів, тож зможете прихопити коризинку зібраних гостинців, як смачний сувенір додому.

3. Дністер

Що може бути краще вихідних на березі Дністра. З сім’єю чи друзями ви зможете насолодитись світанком чи заходом сонця, влаштувати чудовий пікнік чи просто декілька годин посидіти, загорнувшись у тепле одіялко. Відпочинок на Дністрі так ще й в осінні місяці — найкраще джерело енергії для подальших робочих буднів.

Фото:
© www.photoclub.com.ua

4. День міста в Чернівцях

День міста у Чернівцях святкують у першу суботу жовтня. Місто наповнюється тисячами людей, святковими ярмарками, концертами та усілякими приємними подіями. Початок жовтня — період, коли вже помітні ознаки осені, однак ще тепло. Тому ви зможете прогулятись центральними площами, випити смачної кави, а ще побачити славнозвісну резиденцію Чернівецького національного університету ім Ю. Федьковича у всій своїй красі.

Фото:
© mtrk.com.ua

5. Берегово, Закарпатська область. День святого Мартіна 8-9 листопада

Ще одна подія, яку варто побачити восени — незвичне для українців, на перший погляд, свято День св. Мартіна, яке у Європі святкують 11 листопада, і на Закарпатті є одним із найбільш шанованих святкувань. Святий Мартін є покровителем міста Мукачево і зображений на його гербі. Тому у місті Берегово 8-9 листопада пройдуть масові гуляння, присвячені святому покровителю виноробів і домашніх тварин. Протягом двох днів на вулицях міста відбудеться фестиваль вина і смачних страв з гусячого м’яса.

Фото:
© ua-reporter.com

6. Тунель кохання, селище Клевань, Рівненська область

Ймовірно, ви про нього чули чи бачили на фото — Тунель кохання. Місце унікальне тим, що заростями дерев, кущів, які сплелися між собою, утворився дивовижний щільний коридор. Тільки уявіть, яка краса, коли арка з листя золотавіє. Таку прогулянку ви точно ніколи не забудете, а кількість лайків на фото у соцемережах буде зашкалювати:) Найголовніше правильно обрати момент, щоб, приїхавши, не побачити лише голі гілляки.

Фото:
© www.infohome.com.ua

7. Радомишль. Водяний млин, Житомирська область

Цілий музейний комплекс «Замок Радомисль» є місцем, вартим уваги. Основною будівлею є старовинний млин, споруджений у 1902 році. Під час досліджень з’ясували, що будівля була зведена на залишках фундаменту більш давньої споруди. Одначе цінність цього куточка України полягає не лише у історії, естетичну красу ви отримаєте просто прогулюючись територією музею. А у нашу підбірку потрапив саме Водяний млин не випадково, адже саме в цей період там панує особлива осіння атмосфера, яку неможливо описати, а можна лише відчути.

Фото:
© Тарас Орешнииков

8. Світязь

Найглибше озеро в Україні. Розташоване в межах Шацького району Волинської області. Популярне влітку серед гостей, адже тут можна і поплавати, і засмагнути. Однак осінню не менш приємно провести тут декілька днів. Інколи так хочеться подалі втекти від буденності та остогидлих проблем — Світязь стане для вас місцем-схованкою. Тут ви наберетесь натхнення, сили та чудового настрою.

Фото:
© Максим Вейзе

9. Полтавський дендропарк

Ніби ліс, однак розташований у північній частині Полтави. Мешканці та гості міста мають чудову можливість на цілісінький день блукати стежками 17-ти гектарового дендропарку. Тут можна віднайти неймовірні пейзажі. Ми часто мріємо потрапити до відомого манхеттенського центрального парку чи прогулятись галявинами європейських скверів та, на жаль, забуваємо, що практично у нас під носом є неменш кращі місця для відпочинку.

Фото:
© Олександр Яловега

10. Для заклопотаних

Якщо ж ви все-таки завсідник свого міста і у вас немає можливості відірватись від справ на цілий день або ж вихідні. У нас для вас чудова новина: осінь в Україні однаково прекрасна. Просто виділіть годинку-дві по дорозі додому чи на роботу, щоб пройтись пішки. Ви помітите, як жовте листя окупувало всі місцеві сквери, парки, прибудинкові двори. Очистіть свої думки від всіх клопот і постарайтесь оцінити красу навколо вас. Просто насолоджуйтесь!

Фото:
© oknotatku.blogspot.com

Джерело: changeua.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини