З 1 вересня вартість проїзду у львівському електротранспорті зросте до 3 грн

Мерія погодила підвищення тарифу.

З п’ятниці, 1 вересня, у Львові вартість проїзду в трамваях і тролейбусах зросте на 50%. Відповідне рішення 30 серпня ухвалив виконавчий комітет Львівської міськради.

Згідно з рішенням, разовий загальний квиток на електротранспорт подорожчає з 2 до 3 грн, пільговий (студентський та учнівський) – з 1 до 1,5 грн. Вартість перевезення одного місця багажу становитиме 3 грн.

За словами заступника міського голови Львова Сергія Бабака, старі квитки на проїзд в електротранспорті можна обміняти до 10 вересня в кіосках, розташованих вул. Княгині Ольги, Шота Руставелі та Сахарова.

Крім того, ЛКП «Львівелектротранс» оприлюднило у Facebook новий дизайн загального та пільгового квитків.

Фото © ЛКП «Львівелектротранс»

Нагадаємо, що в червні «Львівелектротранс» ініціював підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах до 4,5 грн за загальний квиток і 2,25 грн за студентський та учнівський. Однак міський голова Львова Андрій Садовий виступив проти такого різкого підвищення тарифів. Після цього «Львівелектротранс» надав розрахунки вартості проїзду, згідно з якими, мінімальний економічно обґрунтований тариф мав би становити 3,7 грн. Проте в мерії вирішили зменшити його до 3 грн. На початку серпня зміни тарифу підтримали учасники громадських слухань, а 28 серпня погодив Антимонопольний комітет.

Попри підвищення вартості разових квитків, ціна на місячні абонементи у вересні залишиться незмінною – 100 грн на два види електротранспорту та 70 грн – на трамвай або тролейбус окремо. Підвищити вартість абонементів планують із жовтня, проте нова вартість ще не затверджена, а на сайті ЛМР триває опитування мешканців щодо того, за яку ціну вони готові купувати абонементи на електротранспорт.

Джерело: zaxid.net

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини