У Львові учасники АТО вивчатимуть основи web-розробки

У середу, 16 серпня, у Львові у приміщенні Logos IT Academy (вул. І. Франка, 61) відбудеться відкриття проекту «Вікно можливостей». Проект полягає у навчанні комп’ютерної грамотності мешканців міста Львова.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Впродовж липня управління ІТ, за підтримки центру надання послуг учасникам бойових дій та ГО «Юридична сотня», проводило опитування для з’ясування потреб та побажань щодо навчальних курсів. Бажання навчатись виявили понад 100 учасників бойових дій.

«Результати опитування показали, що найбільш бажаним напрямком є web-розробка. Зважаючи на перспективність та затребуваність на ринку праці, а також на широкі можливості для самозайнятості, розпочинаємо з навчального курсу «Основи web-розробки». Вже цього тижня стартують 4 групи, а це близько 60 осіб, у які ввійшли учасники бойових дій, які під час опитування висловили бажання навчатися саме цієї спеціальності», – зазначає начальник відділу розумних сервісів та зв’язку управління ІТ Олександра Сендрій.

Опитування також показало, що на другому місці серед побажань є курси з основ програмування, відтак управління ІТ працює над продовженням проекту «Вікно можливостей» для учасників АТО, який, в тому числі, включатиме курс «Основи програмування». Організатори наголошують, що навчання запускається по мірі наповнення груп за певним напрямком.

На черзі курси для вчителів міста Львова. У квітні цього року управління ІТ за підтримки навчально-методичного центру освіти м. Львова провело реєстрацію вчителів, які бажають підвищити свій рівень комп’ютерної грамотності. Зголосилося близько 150 осіб, з яких було сформовано групи, залежно від рівня володіння комп’ютером. Перша група з 14 осіб 15 травня цього року успішно завершила курс «Основи комп’ютерної грамотності», партнером яких виступила ІТ Education Academy. Надалі управління ІТ планує запуск курсів, що передбачають декілька напрямків, зокрема:

-основи комп’ютерної грамотності
-володіння сучасними інструментами для освіти: Інтернет та хмарні технології, електронні навчальні бази та поглиблене вивчення пакету офісних програм.

Ці курси покликані дати вчителям додаткові можливості для роботи у школах і сформувати сприятливе середовище для розвитку технологічної обізнаності освітян міста.

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини