12 лоукостів, якими можна дешево літати з України по світу

Заява Ryanair про відмову від українського ринку засмутила українців. Ми з’ясували, які ще авіакомпанії літають з України з “земними” цінами на небо

Компанії-лоукостери винайшли суттєво іншу бізнес-модель. Здешевити квитки для пасажирів вдається за рахунок зниження коштів обслуговування польоту через використання дешевших в обслуговуванні аеропортів, а також відмови від надання певних послуг, які за традицією входять до ціни квитка на кшталт харчування, перевезення великого багажу тощо. Про це пише Еспресо.

Класичними лоукостерами в Україні можна вважати компанії Wizz Air та Vueling Airlines. Їх ще називають ультралоукостами. Інші представлені нижче компанії як лоукости себе не позиціонують, проте також пропонують українцям доволі низькі ціни.

Тож, з України можна полетіти такими компаніями:

Wizz Air

Угорський авіаперевізник на певний час йшов з України, але станом на зараз можна казати про його повернення. Наразі з Києва можна полетіти у 18 напрямках. Нещодавно українці дістали змогу літати Wizz Air й зі Львова – компанія почала продаж квитків до Вроцлава та Берліна.

Wizz Air часто дозволяє своїм клієнтам взяти квитка за справді невеликі гроші, також серйозну знижку надає членство в Wizz Club.

Зараз в українців є можливість купити квитки від 409 грн (зі Льова до Вроцлава). До Лондона можна податися за 1239 грн.

Пропонуємо вам топ-5 дешевих напрямків від Wizz Air з України, доступних до кінця оксамитового сезону:

1) Київ- Будапешт: відправлення з Жулян кожного дня о 7:10 або 16:45, залежно від дня. Квитки стартують з 869 грн (12 вересня – для членів клубу ціна буде 599 грн);

2) Київ-Ларнака: якщо не встигнете з відпусткою до кінця літа, можете полетіти на Кіпр 19 вересня. Подорож туди обійдеться вам в 1889 грн (1619 грн – якщо ви член клубу);

3) Київ- Гамбург: злітати до німецького міста можна й за 1449 грн, якщо заплануєте політ на 12 вересня. А на кінець вересня можна взяти квитки й за 869 грн (членам клубу – 599 грн);

4) Київ – Катовіце: польоти до цього польського міста до кінця літа коштуватимуть до 2319 грн. Але в останній день літа ціна вже “теплішає” до 999 грн (729 грн для членів Wizz Club). Такою вона пропримається до середини вересня;

5) Львів- Берлін: побачити столицю Німеччини в липні можна за 2039 грн. 13 вересня можна трішки зекономити – 1739 грн (1479 грн для членів клубу).

З собою на борт будьте готові взяти лише ручну поклажу, можливості повернення квитка з відшкодуванням для найдешевшого тарифного ряду не передбачено.

Щоб зекономити, варто купувати квитки завчасно, часом навіть за рік до поїздки. Вже зараз на сайті авіаперевізника можна переглянути розклад авіапропозицій на наступне літо.

UP

Цей ізраїльський перевізник на нашому ринку з березня 2014 року. Українці мають можливість з Києва долетіти до Тель-Авіва, Берліна, Будапешта, Ларнаки та Праги. В компанії існує “туристичний” клас, аналог до лоукост-тарифу, який передбачає додаткову плату за провезення багажу та харчування на борту.

Злітати 18 серпня до Тель-Авіву коштуватиме вам 6 229 грн. А в червні наступного року ця ж подорож може обійтися в 2582 грн.

Vueling Airlines

Авіакомпанія з Іспанії також дає можливість дешево долетіти з Києва прямим рейсом до Барселони чи Риму. А вже звідтіля можна зробити пересадку та продовжити подорож куди вам хочеться. Карта польотів в Vueling доволі велика.

Цього літа до Риму можна податися за ціною від 2340 грн. А з вересня шукайте ціни й від 1747 грн. Далі січня цін поки не знайти, та й доти вони є не за всіма напрямками.

Цікаво, що для європейців Vueling пропонує куди дешевші тарифи, можливо, це викликане вищою конкуренцією на ринку. Особливістю компанії є те, що навіть найдешевші квитки дають вам можливість накопичувати бонуси, що зазвичай невластиве лоукост-компаніям.

AegeanAir

Ця грецька компанія часто проводить акції та дає можливість долетіти до Афін від 888 грн. В перевізника широка мережа напрямів, тож подібно до Vueling, зі столиці Греції ви зможете продовжити свій маршрут куди захочете.

Найдешевші квитки Київ-Афіни на літо 2017 року стартують від 1718 грн. А от на листопад та січень вже можна купити авіаквитки від 1066 грн.

Суттєва перевага цих авіаліній в тому, що навіть купивши квитка за 888 грн, ви можете не перейматися за багаж та їжу на борту – все включено у вартість квитка.

AirBaltic

На сайті цієї латвійської компанії можна знайти квитки навіть за 444 грн, щоправда шукати потрібно заздалегідь та добряче – самі AirBaltic не називають себе лоукост-компанією. В найдешевшому тарифі багаж потрібно оплачувати.

За акційною пропозицією поки можна купити квитки з Києва до Копенгагена за 2043 грн на 1 жовтня.

Перевага AirBaltic для українців в тому, що вилетіти можна як з Києва, так і з Одеси, Дніпра, Харкова та Львова. Мережа польотів по світу широка, тож з Риги можете подаватися куди захочете. Також є знижки для студентів та груп туристів.

Air Arabia

Якщо ж вас більше цікавить східний напрям, погляньте пропозиції Air Arabia. Компанія домчить вас з Києва до Шарджі, а звідти можете подаватися до Єгипту, ОАЕ, Саудівської Аравії, Туреччини та навіть Індії. Є й значно екзотичніші маршрути.

Цього липня з Києва до ОАЕ найдешевше вдасться полетіти за 4843 грн. Літо наступного року поки не доступне для бронювання квитків. Обмежень на багаж, як в ультралоукостах, немає.

Flydubai

Ще одна компанія з Об’єднаних Арабських Еміратів, яка дає можливість українцям з Одеси та Києва подорожувати за десятками напрямів.

В серпні 2017 з Києва до Дубаю можна долетіти навіть за 5609 грн. Але на вихідні ціни “злітають” й до кількох тисяч доларів. Поточні ціни на березнь-квітень наступного року починаються від 5635 грн. Найдешевші тарифи дозволяють провозити до 20 кг багажу, але про харчування на борту доведеться дбати самотужки.

AtlasGlobal

Турецька авіакомпанія, що базується в Стамбулі. Виконує регулярні та чартерні рейси в європейські країни, а також в Казахстан, Ірак та Іран. В Україні компанія працює з 2015 року та дозволяє нашим громадянам зі Львова, Харкова, Києва та Запоріжжя відкривати світ “поза межами мрій”, як заявляє компанія.

На липень 2017 року з Києва до Анталії ви зможете долетіти за 7-8 тисяч гривень, залежно від дня – залишилися лише квитки бізнес-класу. А вже в жовтні можна полетіти вдвічі дешевше.

AZAL jet

Азербайджанский лоукост пропонує українцям польоти з Києва в Туреччину, Росію, Грузія, Казахстан, Тайланд, ОАЕ, Китай, Іран та СЩА. Часто акційні квитки до Баку можна знайти за 1038-1568 грн. У вартість не входить багаж, зате можна взяти на борт ручну поклажу до 10 кг.

В липні 2017 року можете відвідати столицю Азербайджану, заплативши понад 3 тис. грн. Квитки на наступний рік поки недоступні на сайті компанії.

Pegasus Airlines

Ще одна турецька авіакомпанія, що дає можливість подорожувати відносно дешево. Pegasus Airlines виконує регулярні рейси за 33 напрямками всередині Туреччини та 70 напрямками по всьому світу.

На серпень найнижчі ціни на рейс Київ-Стамбул варіюється від 1535 грн (на 15 серпня) до 3350 грн. На кінець липня первізник теж пропонує українцям ціни від 1535 грн, тож можете планувати подорож.

Якщо розраховуєте скористатися найдешевшим тарифом, доведеться впихати весь багаж у 8 кг ручної поклажі та взяти з собою їжі в політ.

МАУ

З 11 травня 2017 року авіакомпанія Міжнародні авіалінії України запустила систему лоукост-тарифів. Українці дістали зможу за відносно невеликі гроші полетіти з Києва, Харкова, Львова, Одеси, Запоріжжя, Дніпра та Вінниці до ряду європейських та кількох азійських міст.

Ціни починаються від 249 грн. Такі квитки можна придбати, якщо плануєте подорож за 10 та більше місяців. Якщо ж у вас залишилося більше 8 місяців – мінімальна ціна на квиток збільшиться вдвічі. Менш ніж за півроку до польоту ціни на квитки стартуватимуть з 770 грн. Також ціна на квиток коливатиметься залежно від часу в польоті – найдешевшими будуть квитки на польоти тривалістю 1-2 години.

Особливістю лоукост-тарифів від МАУ є те, що такі квитки неможливо повернути чи поміняти, за багаж та харчування на борту потрібно додатково оплачувати. Також перельоти за лоукост-тарифом не зараховуватимуться в програмі лояльності Panorama Club.

Yanair

Ще одна українська компанія, яка нещодавно долучилася до гравців ринку. Yanair пропонує з Києва та Одеси долетіти до Тбілісі, Батумі та Тель-Авіву за відносно невеликі гроші.

Найдешевший квиток з Жулян до столиці Грузії в липні-серпні 2017 року обійдеться вам в 2605 грн. Цікаво, що до березня 2018 року мінімальна ціна за цим напрямком залишатиметься такою ж. До польотів висуваються наступні вимоги:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини