Налітались: Ryanair може піти з України

Лоукостер Ryanair може оголосити про скасування рейсів в Україну.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook, що лоукостер Ryanair, ймовірно, сьогодні оголосить про скасування польотів до України.

Сьогодні вранці відбулася прес-конференція генерального директора аеропорту “Бориспіль” Павла Рябікіна, на якій оголошено, що “Бориспіль” не може врахувати всі вимоги компанії Ryanair, бо це коштуватиме йому 2 мільярди збитків на рік, інформує lowcostavia.com.uа. Зараз на сайті Ryanair.com квитки на рейси з Києва та Львова – недоступні для купівлі.

Коментуючи прес-конференцію генерального директора аеоропорту “Бориспіль”, Володимир Омелян зазначив: “Дивно, що один із найкращих юристів України не знає, що конфіденційні умови договору розголошувати заборонено, а особливо фантазувати на їх тему, коли навіть аеропорт “Львів” підписав контракт без цих позицій”.

Міністр нагадав про існування указу президента, “який чітко визначає завдання для Кабінету Міністрів України: збільшити кількість авіарейсів до аеропортів держав-членів Європейського Союзу, у тому числі із залученням авіаперевізників, що працюють за моделлю “лоу-кост””.

“Прем’єр-міністр України … дав доручення міністерству розробити програму розвитку ринку авіаперевезень, а також аеропортів: “ми повинні придумати механізм розвитку конкуренції на ринку перевезень – щоб не було дискримінації, а наш перевізник був якісним, конкурентним за цінами”, йшлося і про залучення лоу-кост перевізників”, – написав Омелян.

Міністр інфраструктури дорікнув, що найбільші вигоди від дій уряду отримає авіакомпанія МАУ.

“Міністерство знизило аеропортові тарифи і збори для всіх без виключення авіакомпаній. Базова авіакомпанія, яка і до цього ніколи не відчувала стосовно себе дискримінаційних умов, так само отримала максимальні знижки. Враховуючи обсяги перевезень, МАУ виграє найбільше”, – йдеться у тексті повідомлення.

“Враховуючи той факт, що МАУ винна близько 400 млн грн до державного бюджету, додаткові знижки є взагалі подарунком з неба. А тепер запитання до Борисполя: скільки недоотримує держава через надкомфортні умови для МАУ?”, – задається питаннням міністр.

Ймовірніше всього, сьогодні буде оголошення про скасування польотів Ryanair в Україну. Що хотіли – те й отримали. Можна відкривати ще один офіс з підтримки інвестицій”, – резюмував Омелян.

Нагадаємо, 15 березня лоукостер Ryanair оголосив про відкриття 10 нових рейсів зі Львова та Києва. 5 липня директор аеропорту “Бориспіль” Павло Рябікін повідомив, що вони підписали договір з Ryanair. 6 липня з’явилася інформація, що “Бориспіль” підписав свою версію договору з Ryanair, в якій не враховані окремі вимоги авіаперевізника. Лоукостер Ryanair не погодився на умови обслуговування, які йому запропонував аеропорт “Бориспіль” в своїй версії двостороннього договору.

Джерело: Твоє Місто

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини