Два найкращих ранкових напої: вчені знайшли відповідь

Люди поділяються на два типи – любителі чаю і фанати кави, і вони дуже люблять посперечатися між собою

Чимало людей не можуть уявити собі ранок без горнятка ароматної кави. За їх словами, без цього чудодійного напою просто неможливо прокинутися. Інші ж вважають за краще пити чорний чай, а ще стверджують, що він набагато корисніший. znaj.ua спробував розібратись, хто ж із них має рацію?

Чорна кава

В яких тільки гріхах не звинувачують цей енергетичний напій: підвищена ймовірність розвитку хвороб серця, пожовтіння зубної емалі та навіть затримка росту.

Єдине з цього, що дійсно є незаперечним фактом – фарбування емалі. Все інше – далеке від істини.

Мало того, нещодавні дослідження показали, що вживання кави насправді може подовжити життя! Адже цей напій містить антиоксиданти, магній і калій – елементи, які допомагають справлятися із хворобами, а ще зменшують тягу до солодкого.

Крім того, горнятко кави з ранку знижує шанс розвитку хвороби Паркінсона, Альцгеймера і діабету другого типу. Він також запобігає раку простати у чоловіків, раку ендометрія у жінок і базально-клітинній карценомі – поширеному виду раку шкіри.

Чорний чай

Цей напій за корисністю мало чим поступається своєму візаві. Чорний чай містить поліфеноли – антиоксиданти, які блокують проникнення отруйних речовин в організм. Вони також убивають бактерії в ротовій порожнині, знижують шанси розвитку раку яєчників і зміцнюють кістки.

А ще чорний чай містить алкіламінові антигени і таніни, які підтримують імунну систему та захищають від захворювань шлунково-кишкового тракту.

На відміну від кави, чай підсилює приплив крові до мозку і допомагає зосередитися без зайвої стимуляції серця.

Кава проти чаю

Обидва напої містять 0 калорій, якщо вживати їх без вершків і цукру, а ще є джерелами корисних антиоксидантів.

Якщо вам необхідний потужний заряд енергії з ранку – оберіть каву; 240 мл цього напою містять 85 мг кофеїну, тоді як аналогічна кількість чаю – лише 40 мг.

А ось для подолання післяобідньої дрімоти відмінно підійде чорний чай. Він допоможе зібрати думки докупи без навантаження на серце.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини