Різдво Іоанна Хрестителя 2017: що не можна робити в це свято

Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна – це дуже важливе християнське свято. І проходить воно саме сьогодні. Різдво Іоанна Предтечі відзначають в честь дня народження великого пророка, який зумів передбачити появу Ісуса Христа, а потім і хрестив його.

Нагадаємо, що щороку на Різдво Івана Предтечі святкується 7 липня, і в цей день діє досить багато різних заборон, про які znaj.ua хоче вам розповісти.

Різдво Іоанна Хрестителя 2017: що не можна робити в це свято

Це торжество дуже шанується серед всіх християн, тому є кілька дуже важливих обмежень, яких потрібно дотримуватися. Наприклад, в Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна потрібно дотримуватися посту. Це одне з головних правил, і вважалося, що кожен, хто буде його дотримуватися, буде заохочений прощенням різних гріхів, і можливо навіть будуть виконані всі бажання.

В Усікновення голови Іоанна Предтечі категорично не можна використовувати ножі та інші ріжучими предметами. Повір’я говорить, що людина, яка проігнорувала цю заборону, візьме на свою душу гріхи вбивці пророка. І категорично не можна різати всі овочі, за формою схожі на людську голову.

Дуже часто в Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна люди вже починали збирати урожай. Але, так як у свято працювати небажано, люди повинні бути молитися поки це роблять, щоб не гнівити господа.

Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна не можна було веселитися всім глибоко віруючим людям. Особливо неприйнятно було співати, чи танцювати.

В це свято так само було досить багато повір’їв. Наприклад, про білу собаку. Якщо вона піде за вами, то її категорично забороняється проганяти. Якщо вона дійде за вами аж до будинку, то її потрібно пустити в двері. Вважається, що так сам Іоанн Хреститель благословляє людину на краще життя.

Тепер ви знаєте, що не можна робити в Різдво Предтечі і Хрестителя Господнього Іоанна. Нагадаємо, що сам свято неперехідне і щорічно проходить 7 липня.

Автор матеріалу: Антон Антонов

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини