10 цікавих місць у Львові для фотосесій

Кожен хто приїжджає до Львова із задоволенням робить безліч фотографій на згадку про це дивовижне місце. Площа біля Оперного Театру, Каплиця Боїмів, Площа Ринок, ресторан-кнайпа “Криївка” — все це вже давно стало візитною карточкою Міста Лева. Проте, Львів багатий і на інші чудові місця, які на жаль (або на щастя), є маловідомі. Відсутність великої кількості туристів, альтернативна панорама для неповторних фото, великий простір для творчості — ось що захоплює справжніх любителів фотографії!

РЕСТОРАН “КУПОЛ”

Ця ресторація знаходиться в тихому місці, яке не кожен знайде, хоч розташована зовсім недалеко від центру. Подвір’я оформлене великою кількістю квітів, а також різними декоративними деталями, які здатні навіть найпохмуріший день зробити яскравим та позитивним. Всередині ресторану притаманний ретро-стиль, який занурює у час, коли дами ходили в довгих платтях, а чоловіки носили капелюхи.

МУЗЕЙ СКЛА

Хоч цей музей і розташований в самому серці Львова, проте мало хто використовує його, як панно для неповторних фото. Кам’яні стіни у поєднанні із кольоровими та багатогранними фігурами зі скла, допоможуть створити неповторну композицію будь-якій фотосесії.

ІТАЛІЙСЬКИЙ ДВОРИК

Любителям фотографувати й фотографуватися неодмінно слід відвідати Італійський Дворик, як захований від сторонніх поглядів, хоч і знаходиться в самому центрі Площі Ринок. Це місце називають одним із найромантичніших місць Львова, де було зроблено не одну пропозицію руки та серця і де не одне молоде подружжя давало свої клятви вічному коханню. Дух цього дворика допоможе, навіть не професійному фотографу, зробити неповторні фотографії та залишить у пам’яті лише позитивні згадки.

СТРИЙСЬКИЙ ПАРК

Найкрасивіший парк Львова здатен привернути увагу будь-якого фотомитця. Можна цілий день блукати в ньому і все одно не осягнути його красу та велич. Це чудове місце для різного роду фотосесій, адже в ньому кожен знайде для себе щось унікальне та неповторне. Лебедине озеро, високі дерева, вузенькі алеї — все це і багато іншого стануть помічним у створенні унікальної фотокомпозиції.

МІСЦЕ ДЛЯ ПОЦІЛУНКІВ

Це місце неодмінно підійде для романтичних фотосесій, адже самою його назвою все сказано. Хоч “Місце для поцілунків” знаходиться біля Каплиці Боїмів та кав’ярні, де завжди безліч туристів, але завдяки різноманітним квітам, дерев’яним бочкам і особливому Львівському колориту та атмосфері, воно є відмежоване від загального галасу міста.

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

Саме так — університет теж може бути чудовим місцем для незвичної фотосесії, адже він занесений у список історичних пам’яток ЮНЕСКО. Архітектурі цієї споруди притаманний певна магія, що додає величності та містичності головному корпусу. Університет також нагадує школу з відомого фільму про хлопчика, який вижив ?

АПТЕКА-МУЗЕЙ “ПІД ЧОРНИМ ОРЛОМ”

Ще один Львівський музей, який заслуговує бути цьому в списку. Адже це найдавніша з існуючих аптек міста, де зберігся колорит минулих епох, де є приладдя не притаманні нашому часу та дивовижний дворик із різьбленим дерев’яним балконом. Фотосесія в ретро-стилі неодмінно стане прикрасою будь-якого портфоліо.

БАЛКОН ЗАКОХАНИХ

Краса і неповторність знаходиться серед нас, просто, іноді, потрібно підняти голову в гору і побачити її :). Хоч цей балкон і знаходиться в самісінькому центрі Львова і щодня під ним проходять сотні туристів, але не кожен звертає увагу на фасад цього будинку. За легендою, прогулюючись Львовом, польський пан побачив на цьому балконі дівчину і відразу закохався в неї, а вона відповіла йому взаємністю. Саме тому, це чудове місце для романтичної фотосесії.

МИСТЕЦЬКА ГАЛЕРЕЯ “ЩОСЬ ЦІКАВЕ”

Ще одним неповторним двориком Львова є подвір’я мистецької галереї під відкритим небом “Щось цікаве”. Саме тут, кожна творча особистість може розкрити свій потенціал та креатив — чи то в фотографії, чи в малюванні картин, чи в хенд мейді. Цей дворик постійно оновлюється різноманітними виставками, які лише позитивно доповнюють фотосесію своєю автентичністю.

ФАБРИКА ПОВИДЛА

Альтернативою середньовічним замкам може стати неоготична споруда колишньої овочевої бази, відомої зараз як “фабрика повидла”. Готичний стиль, гостроверхі шпилі та обшарпаний фасад чудово можуть забезпечити таємничий настрій будь-якій фотосесії. Тут часто організовують “Тиждень актуального мистецтва”, де збираються митці з України та з-за кордону, що може стати прекрасним поштовхом для молодих фотографів у розвитку їхнього творчого потенціалу.

Джерело: Українська фотографія

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини