Як Dzidzio знімається у новій українській комедії (відео,фото)

ZAXID.NET побував на знімальному майданчику нової української комедії «Dzidzio Контрабас».

Неподалік від Раковця на Львівщині виріс дивовижний круглий будинок, щось середнє між граждою та літаючою тарілкою. Так автори фільму «Dzidzio Контрабас» уявляють собі хату головного героя. Будинок, попри те, що має доволі обжитий вигляд, був збудований спеціально для зйомок.

За сюжетом мама шле йому гроші з Потугалії, він робить вигляд, що будує дім, проте вкладає усе, що може у свою артистичну кар’єру… « Якщо трійця йолопів вирішила зайнятися незаконною справою, чекай кінця світу локального масштабу. Вони виросли на кордоні, тому де знайти “легкi” грошi – для них не питання. Але коли на шляху з’являється гарна дівчина, всім планам капець. Тож американські гiрки порівняно з їхніми пригодами – це легке погойдування. Але нашi герої заради мрії готові на все», – йдеться у синопсисі фільму.

Чутки про фільм ходили давно, на Зимовому кіноринку у Києві його презентували майже як державну таємницю, лише для втаємничених, проте з концертом Dzidzio.

Зйомки були заплановані ще на осінь 2016 року, потім їх пересунули на травень. Головною причиною став ранній осінній сніг. Цікаво, що коли у травні запускали знімальний період, то температура різко впала і знову пішов… сніг.

Проте попри усі негаразди знімальний період наближається до завершення: зйомки потривають ще декілька днів, прем’єра фільму призначена вже на 31 серпня цього року.


«Ми працюємо зі справжніми професіоналами. Тому все встигнемо», – прокоментував такі стислі терміни виробництва режисер Олег Борщевський, відомий своїми роботами над фільмами «Закохані», «Німфо», короткометражкою «Рука» та новелою до альманаху «Закохані в Київ», а також низкою кліпів. «В нас прекрасний колектив. Робота кипить. У Києва працювала велика знімальна група, 60 осіб, до Львова приїхало десь 30», – розповів він.

До речі, спочатку було оголошено, що режисером буде Любомир Левицький, але зміни у графіку призвели і до заміни режисера. «Так було краще для проекту. Ми переносили зйомки, попередній режисер зараз займається великим копродукційним проектом. Наші графіки не співпали, цей фільм теж знімає наша компанія», – розповів продюсер Сергій Лавринюк (йдеться про фільм «Egregor», який так само знімає Solar Media Entertainment та режисером якого є Любомир Левицький).

Справді робота йшла дуже швидко і мінлива погода зовсім не заважала зйомкам епізоду. Фільм анонсовано як «народну комедію». Режисер Олег Борщевський вважає, що народною його картина має стати тому, що глядачі різного віку різних соціальних прошарків знайдуть, з чого посміятись.

«Ідея прекрасна, ідея весела та дає багато простору для різноманітних жартів», – говорить режисер. А от виконавець головної ролі Михайло Хома, більше відомий в Україні як Dzidzio, зовсім не вважає картину комедією. «Мені то все не смішно, для мене то все – справжня драма, я дуже серйозно до того ставлюся», – говорить він.

Dzidzio є також автором ідеї фільму, який, за його словами «оснований на реальних подіях». Він дуже задоволений тим, що виходить і обіцяє глядачам «бомбу». А ще він переконаний, що глядач побачить на екрані саме такого Dzidzio, якого встиг полюбити завдяки пісням та короткометражним фільмам-скетчам.

Окрім Dzidzio у фільмі знімаються музиканти його гурту, а також Ігор Кондратюк, який зіграє батька одного з героїв, Олена Лавренюк, Олексій Вертинський, Володимир Горянський, Римма Зюбіна та інші.

Проте найбільше захоплених глядачів на знімальний майданчик приваблює особливо юних глядачів саме Dzidzio: от і цього разу перерву між зйомками Михайло Хома використав не лише для спілкування із журналістами, а й для численних фото з місцевими мешканцями, які чмно чекали змоги ближче побачити свого улюбленця. Хотілося б сподіватися, щоб селфі не обмежилось, а щоб усі вони прийшли до кінозалів.

До речі, автори пообіцяли, що одна із прем’єр за участю знімальної групи обов’язково відбудеться у Львові. А ще продюсер Сергій Лавренюк сподівається на прокат не лише в Україні, а й за кордоном, особливо в тих країнах, де працює багато українських заробітчан.

Фото та відео: Павло Паламарчук/ZAXID.NET

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини