«Купуйте українською», – українців закликають не шукати товари в інтернеті російською мовою

У соцмережах українців закликають шукати товари в інтернеті українською, щоб стимулювати підприємців також користуватися державною мовою.

Таку пропозицію, зокрема, на своїй сторінці у Facebook висловив киянин Сергiй Одаренко.

«Любі українці! Шукайте-гугліть, будь ласка, товари в інтернеті українською мовою. Через вашу принципову російськомовність україномовні оголошення лишаються поза увагою. А тому безпринципні україномовні підприємці вимушені під вас підлаштовуватися. А принципові – банкрутувати.

Ба більше – через заточеність більшості оголошень на російськомовних клієнтів україномовні покупці також шукають російською – бо вибір більший.

Виходить зачароване коло, яке не є відображенням реальної ситуації. Підтримайте своїх: купуйте не лише українське, але й українською», – написав він.

Любі українці!Шукайте-гугліть, будь ласка, товари в інтернеті українською мовою. Через вашу принципову…

Gepostet von Сергiй Одаренко am Montag, 15. Mai 2017

Варто зазначити, що за добу його пост набрав уже близько 500 «лайків» і понад 260 поширень.

«Я завжди шукаю українською будь яку інформацію в пошуковиках. Шукаю довго і якщо не знаходжу починаю шукати російською. До речі, часто знаходжу інформацію, припустимо, про вирощування огірків на дачі українською, думаю ура-ура, а воно машинний переклад з російської. Інколи важко суть розібрати. Виходить легше російською читати такі статті відразу, щоб все ясно. Але ні, я принципова. Тому огірки на дачі ще ні разу не вродили», – пишуть йому у коментарях.

«Я сам теж не те щоб завжди користувався українською для пошуку, скажімо відверто – почав робити це постійно тільки пару років тому. Але моя статистика свідчить, що в абсолютній більшості випадків пошуку українською достатньо, щоб знайти потрібний товар. Навіть в Харкові, еге ж», – зазначає інший користувач, який поділився цим постом.

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини