15 травня – День сім’ї

Міжнародний День сім’ї відзначається країнами-членами Організації Об’єднаних Націй, в тому числі Україною, щорічно, починаючи з 15 травня 1993 року.

Однак, згідно з указом четвертого Президента України Віктора Януковича від 30 грудня 2011, святкування тепер проводиться 8 липня.

Генасамблея ООН щорічно виступає з промовою — зверненням і побажанням до всіх сімей світу. Однією з традицій стало присвячувати рік однією з актуальних проблемних тем, які зачіпають благополуччя сімейного вогнища.

Сім’я — це щось більше, ніж просто «осередок суспільства». Сім’я – опора, підтримка і захист кожної людини. У дітей цей оплот формує все їх подальше ставлення до життя, їх фізичні та моральні якості, а також те, якою вони створять свою власну сім’ю.

Для України це свято особливо актуальне — через демографічну кризу в країні. А адже здорова сім’я — основа будь-якої держави і його майбутнє. Тому була розроблена державна програма підтримки молодих сімей терміном на 10 років, а так само був заснований Держінститут розвитку сім’ї та молоді, що займається розробками програм і пропозицій для поліпшення демографічної ситуації в країні.

Джерело: ukraine-in.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини