ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ “ДИНАМО” КИЇВ, 90 років

13 ТРАВНЯ 1927 РОКУ

Різні дослідники історії футбольної команди київського «Динамо» вказують на дату заснування клубу 13 травня 1927 року (реєстрація статуту Київського пролетарського спортивного товариства (ПСТ) «Динамо» Міжвідомчою комісією у справах громадських організацій та спілок Київського округу).

«Динамо» 1927 © —www.fcdynamo.kiev.ua/

Саме ця дата згадується в різних засобах масової інформації, спортивно-інформаційних виданнях та книгах з історії футболу.

Реєстрація Київського ПСТ «Динамо» 13 травня 1927 року, в рамках якого і заснувалася пізніше футбольна команда, підтверджена документами, що знаходяться в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України (фонд № 5, опис 3, справа 418, лист 25, а також в тому ж фонді й описі справа № 472, лист 66). 1927 відображений і в офіційних документах і довідниках ФІФА та УЄФА.

Жодних інших документів про заснування футбольної команди «Динамо» Київ у рамках Київського ПСТ «Динамо» не виявлено, тому датою народження футбольної команди «Динамо» (Київ) вважається 13 травня 1927 року.
Джерело: ФК “Динамо”

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини