Красиво: У Львові відкрили оновлену площу Митну (фото)

У Львові у суботу, 6 травня, відкрили оновлену площу Митну. З нагоди Дня міста тут провели концерт духового оркестру «Львів», повідомляє Zahid.net з посиланням на прес-службу Львівської міської ради.

Проектування і ремонт площі Митної тривали майже два роки. За цей час на площі замінили всі мережі комунікацій, відремонтували вхід у підземний перехід, здійснили перепланування, оновили покриття, освітлення та реконструювали фонтан.

Фото Павла Паламарчука / ZAXID.NET

Тепер містян тішить пішохідний фонтан із 25 форсунками, що в різному ритмі і на різну висоту викидають воду ніби одразу із мощення. Насправді ж, під покриттям із гранітних плит розташовується резервуар для води, на місці чаші старого фонтану.

Фото Павла Паламарчука / ZAXID.NET

Також на площі залишилася бронзова скульптура хлопчика, як символ епохи, що минула, і як спогад з дитинства й молодості для багатьох львів’ян. Скульптуру почистили, оновили і встановили назад на площі. Тепер хлопчик ловить воду руками.

Фото Павла Паламарчука / ZAXID.NET

На площі висадили кулясті клени, райські яблуні, груші каллеріана, мигдаль трилопатевий, а також самшит, лаванду, троянди, японську айву, спіреї та барбариси. Велика кількість фруктових дерев з’явилася на площі як символ колишніх монастирських садів, що росли біля монастиря кларисок та у його дворі у довоєнні часи.

Фото Павла Паламарчука / ZAXID.NET

Довкола відремонтували також фасади поліклініки, коледжу і музею Пінзеля.

Фото Павла Паламарчука / ZAXID.NET

Однак ще упродовж місяця площа буде продовжувати своє оновлення: має з’явитися підйомник для маломобільних мешканців і ліхтарі.

Фото Павла Паламарчука / ZAXID.NET

Нагадаємо, ремонт площі Митної на замовлення управління охорони історичного середовища Львівської міської ради та Личаківської райадміністрації здійснювала компанія «Арка-Пік».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини