Несподівано: Дорога на Золочів має стати частиною європейського автобану між Балтикою і Чорним морем

Ще на початку весни дорога на Золочів нагадувала радше екстремальний шлях, аніж трасу державного значення. Та за неповний місяць робіт вже відремонтували понад 20 кілометрів із 50 запланованих, – повідомляє ZAXID.NET

«Передбачено фрезерування попереднє покриття існуючого, влаштування основи, укріпленої цементом, товщиною 18 сантиметрів та влаштування двох шарів асфальтобетону загальною товщиною 15 сантиметрів», ― розповів заступник головного інженера компанії-підрядника Валерій Вакарчук.

Як тривають роботи ― приїхав подивитися міністр інфраструктури. Каже, цей шлях дуже важливий, бо в перспективі має з’єднати Балтику та Чорне море.

«Далі будемо працювати спільно з Єврокомісією та урядом Республіки Польща для того, щоби отримати додаткове фінансування, щоби облаштувати повноцінний автобан європейського зразка, який проходитиме власне і тут в цьому місці», ― наголосив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Ділянку з Винників до Золочева обіцяють закінчити до липня, а от чи продовжать найближчим часом ремонт у бік Тернополя, наразі невідомо. Загалом на Львівщині мають плани цьогоріч відремонтувати приблизно 500 кілометрів доріг. Вже зараз роботи тривають на десятьох шляхопроводах.

«Це дороги і державного значення, і місцевого. Це і Золочівський район, Кам’янка-Бузький район, Дрогобицький район, в Пустомитівському районі. Ми бачимо, що близько 2 мільярдів гривень буде інвестовано в дорожнє господарство Львівської області», ― наголосив перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Зокрема, 100 мільйонів гривень, які Україна отримала як позику від уряду Польщі, мають витратити на покращення сполучення з кордоном. Щоправда, де саме ремонтуватимуть ― ще визначаються.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини