Топ-10 кліпів, знятих у Львові

Вузенькі вулички старого Львова манять кінематографістів. Та, якщо про зйомки “Стариків-розбійників” і “Трьох мушкетерів” у нашому місті відомо всім, у кліпах Львів впізнають нечасто.

До Вашої уваги – добірка кліпів, для яких Львів став яскравим емоційним фоном.

Лара Фабіан – Зимовий букет (2011)

“Зимовий букет” – один із кліпів-кіноновел музичного фільму “Мадмуазель Живаго” відомого українського режисера Алана Бадоєва – знімали у Львові.
У кліпі – коротка і трагічна історія кохання 30-річної француженки (Лара Фабіан) і молодого російського солдата (Макс Барських).

Весняний Львів Бадоєв на кілька днів перетворив у зимовий Париж 1940 років. Уважний глядач обов’язково впізнає засніжений пасаж Пасаж Андреоллі.

Океан Ельзи – Холодно (2002)

На засніжених вулицях і дахах старого Львова режисер Віктор Придувалов створив візуальний ряд для пісні гурту “Океан Ельзи” “Холодно”.

Придувалов згадує, що застудився на зйомках, бо грудневий Львів дійсно був дуже холодним.

Руслана – Шалала (2011)

Руслана для зйомок кліпу на один день перетворила площу Ринок на великий танцювальний майданчик.

У кліпі, режисером якого була сама співачка, знялися понад 400 танцюристів. У пісні використаний мотив популярної “Циганочки”.

Джамала – Find Me (2011)

Для зйомок кліпу на пісню “Find Me” з дебютного альбому Джамали “For Every Heart” вибрали живописні місця Львова: Оперний театр, Будинок вчених, Площу Ринок, Марсове поле.

Романтична історія, за словами режисера кліпу Джона Ікс Керрі, своїм настроєм нагадує фільм “Труднощі перекладу”.

Єва Бушміна – Религия (2013)

Зйомки чорно-білого кліпу Єви Бушміної відбувалися у Львові, зокрема, на Личаківському кладовищі та Залізничному вокзалі.

Режисер кліпу – Ігор Стеколенко.

Еріка та група “Мотор’ролла” – Душа (2011)

Режисер кліпу “Душа” львів’янин Тарас Химич переніс його героїв у Париж 30-х років минулого століття. І ним вкотре став Львів.

Олександр Маршал, Маша Новікова – Музей имени тебя (2007)

Режисер Алан Бадоєв зняв кліп за мотивами класики – “Майстра і Маргарити” Михайла Булгакова, відтак Олександр Маршал перетворився на Воланда.

Містична історія між героями кліпу розвивається на фоні Домініканського собору у Львові.

ВІА Гра – Поцелуи (2007)

Львівський Будинок вчених став знімальним майданчиком для вісімнадцятого кліпу групи ВІА Гра, а його режисером – незмінний шанувальник кіно-Львова Алан Бадоєв.

Гарік Кричевський – Привокзальная (1995)

Старенька “Привокзальна” львівського барда Гаріка Кричевського – ностальгія для мешканців району.

https://www.youtube.com/watch?v=kbjbShQzzg4

Аркадій Войтюк – Алло, алло (2014)

Вузькі львівські вулички органічно вплелися у канву кліпу молодого виконавця, фіналіста “Нової хвилі” Аркадія Войтюка, який він представив цьогоріч.

Джерело: Фотографії старого Львова

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини