5 причин відсвяткувати Великдень – 2017 у Львові

© ukraineallaboutu.com

Традиційно до Великодніх свят для жителів та гостей Львова відбудеться багато тематичних заходів у різних локаціях містах. Серед святкових акцій Великодній Ярмарок, Фестиваль писанок. Фестиваль «Великдень в Гаю» та інші заходи. Саме тут можна відчути атмосферу свята та познайомитись із традиціями святкування Великодня.

Галерея мистецьких писанок

© Jakub Pojman
© Jakub Pojman

Традиційно у передвеликодній час у Львові відбувається Фестиваль Писанок, своєрідний арт-проект, у рамках якого митці, аматори, юні майстри, громадські діячі, молодіжні рухи створюють унікальні роботи у формі Писанки, де кожна робота – це ідея, мрія та історія.

01 квітня – 23 квітня
пл. Музейна, 1 (біля Домініканського собору)

Великодній ярмарок

© Larysa Didkovska
© Larysa Didkovska

Великодній ярмарок розміщується вздовж алеї на проспекті Свободи. Учасники ярмарку: народні майстри, приватні підприємці та організації, майстри народного промислу, писанкарі, гончарі, різьбярі, майстри художніх виробів зі скла, шкіри, бісеру, металу. А також кондитери і ресторатори.

Також при Ярмарку відкрилася «Великодня майстерня», де проходять безкоштовні майстер-класи з писанкарства, гончарства, ковальства, гутництва, кераміки, лялькарства, вишивки, ткацтва, соломо- і травоплетіння, малярства від майстрів з різних міст України.

14 квітня – 23 квітня
пр. Свободи

Гігантська писанка

© Руслан Литвин
© Mari Bogdanova

На площі перед Оперним театром традиційно встановили величезну писанку, прикрашену гілками та кольоровими стрічками. Під нею цього року розмістились маленькі козенята, які особливо радують дітей, щоправда, відвідувачів просять тварин не годувати.

пр. Свободи

Великдень у гаю

© eurowine.com.ua
© eurowine.com.ua

У Музеї народної архітектури та побуту “Шевченківський гай” щорічно відбуваються народні забави, де львів’яни та гості міста можуть ознайомитись з традиціями святкування та безпосередньо взяти участь у великодніх забавах.

На відвідувачів фестивалю чекають майстер-класи з писанкарства та традиційні великодні забави для дітей та дорослих. Гаївки для молоді та найменших відвідувачів, народні гуляння, виступи фольклорних, хореографічних колективів та естрадних виконавців, показові середньовічні бої, великодня фотосесія та ін.

Шевченківський гай
1 квiтня – 23 квiтня

Поливаний понеділок

© Roman Kravets
© Roman Kravets

Для всіх, хто бажає традиційно відсвяткувати Поливаний понеділок і не залишитись сухим, 13 квітня, на пл. Ринок буде організований спеціальний майданчик, де можна буде достатньо повеселитись і позабавлятись.

З світлим святом Великодня!

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини