Вдень і вночі: 5 Гастропабів Львова для любителів чогось особливого

© bit.ua

Що робити, коли ви обійшли усі “туристичні” заклади, а свята все одно хочеться.

Львів заманює абсолютно різних людей: комусь цікава архітектура та вулички багаті свою історією,когось галицька кухня в різних інтерпретаціях, а когось аромати кави та інших смаколиків. Але усі вони — любителі вечірніх прогулянок та п’янких напоїв. Пропонуємо вам підбірку гастро пабів, куди люблять заходити не тільки туристи, а й місцеві.

THE ROOM WINE BAR

The room wine bar © bit.ua

Вулиця Лесі Українки значно змінилась після ремонту, ставши закритою для проїзду машин. Там з’явилось багато місця для терас та різних закладів. Одним з перших був «The room wine bar». Його головна ідея відрізнялась від стандартів львівських ресторацій, винарень та кав’ярень.

Всередині приміщення на стіні є велике нагадування для клієнтів — поважати права та особистість кожного. Там часто можна зустріти іноземців та представників різних релігійних поглядів та орієнтацій. Крім того, сюди йдуть за великим меню напоїв та закусок. Багато відвідувачів приходять сюди поїсти незвичний філлі (поєднання курячого філе або яловичини з грибами, перцем та сиром в апетитній булочці). Винна карта та коктейльне меню вражають, адже вибір дуже великий та часто доповнюється. Привітний персонал допоможе визначитись з вибором на різних мовах.

The room wine bar © bit.ua

Крім того, і атмосфера закладу може похвалитись цікавими деталями. Адміністратор закладу, грек за походженням, який облюбував українське місто та його мову, окрім дружнього ставлення до гостей, міксує тут музичні сети. Дружня команда The Room Wine Bar також організовує різні вечірки на своїй території та за її межами, де часто можна насолоджуватись музикою вітчизняних та закордонних діджеїв. Нещодавно запустили разом з ArtPassage новий цікавий проект, якого бракувало місту — Ganok. Але про це згодом.

Сторінка в facebook.

LIBRARIA SPEAK EASY BAR

Libraria speak easy bar © bit.ua

У Львові є декілька мереж закладів, однією з них є “Restaron”, який славиться одними з найкращих ресторанів міста – Шампанерія ХХ, Тарон, Монс Піус та Кентавр. Ця мережа ввирізняється серед інших персоналом,  авторською кухнею з локальних продуктів та дотриманням різних традицій. Нещодавно мережа запустила новий заклад — «Libraria speak easy bar», який вважається першим у Львові спікізі-баром. Заклади таких типів започаткувались ще в часи Сухого Закону в США, адже продаж алкоголю був нелегальним, і приходилось  робити замовлення дуже тихо,щоб ніхто зайвий не почув. Так от, в одному з маленьких двориків між вулицями Л. Українки та Вірменською, можна знайти цей бар. Там немає вивісок або інших ознак бару.

Спершу складається враження ніби просто заходите в житловий під’їзд, зі старими скрипучими сходами. Піднявшись на другий поверх, ви зустрінете великі двері — це і є вхід в заклад. Всередині вас очікує приміщення ніби з серіалу “Шерлок Холмс”  — багато дерева, стелажів з книгами, шкіряні крісла. Неодразу зрозуміло, що тут є і другий поверх. Щоб потрапити на нього, треба повернутись на сходову клітку та піднятись вище. Любителі італійської кухні будуть в захваті від запропонованих страв, а меню напоїв змусить вас задуматись, чого ви дійсно хочете. Зазвичай по вечорах атмосферу доповнюють  різні джазові гурти.

Сторінка в facebook

44 TART FLAMBE BAR

#44 © bit.ua
#44 © bit.ua

У підвальному приміщенні бару #44 ти забуваєш про час. Відсутність вікон, годинників та будь чого іншого, що могло б нагадувати про зовнішній світ, абстрагують від усього зайвого. Спустившись вниз ви побачите велику барну стійку біля стіни, за якою стоять вправні бармени, які часто влаштовують із приготування коктейлів ціле шоу.

Сюди зручно приходити великою компанією, адже посередині приміщення гармонійно стоїть величезний стіл з декоративними рослинами. Одразу попереджаємо, людям з клаустрофобією там буде не зовсім комфортно. Так як приміщення підвальне, тут низькі стелі та не дуже багато місця. Окрім коктейлів та алкогольних напоїв ви можете скуштувати там різноманітні тарти, лимонади та їхні альтернативи.

Сторінка в facebook

RESTBAR13

Restbar13 © bit.ua

Ще один чудовий заклад зі своєю атмосферою. Так як у Львові з нічним життям все трішки скупо, львівські заклади пропонують альтернативу – вечірки в барах. Restbar 13 хоча і компактний, але збирає любителів хорошої музики, випивки та гарячих танців. Заклад розташований на вул. Беринди 2, в 2х хвилинах від Ратуші. Одразу після гарних дверей вас зустріне чоловік, який запропонує спуститись вниз сходами, в підвальному приміщенні вас чекатиме бар.

Приміщення складається з трьох залів: в першому — скляна кімнатка та вбиральні, далі ви побачите велику барну стійку, а поруч високі столики, в останньому залі є простір для танців та столики зі зручними диванчиками. В інтер’єрі виділяються вазони з чимось зеленим — це різні мікрогріни, які можна скуштувати в стравах закладу. Меню потішить як великим вибором напоїв, так і їжі. Шеф-кухар спеціалізується на ситних та смачних стравах чесько-української  кухні. Відпочивати тут можна до ранку.

Посилання в facebook

ХРИСТОФОР

Христофор © bit.ua

Заклад названий в честь св. Христофора, покровителя мандрівників, автомобілістів та любителів екстремальних видів спорту (насправді, це спірне питання). Але повернемося до самого закладу.

Більшість відвідувачів приходять сюди попити закордонного та українського пива, адже тут можна вибір цього всього тут дуже великий. Також ви можете спробувати в «Христофорі» пиво з різними сиропами. На повноцінну їжу розраховувати не варто, адже в меню здебільшого закуски до пива. Зазвичай після 22:00 там важко знайти вільний столик, але якраз в цей час можна відчути просту суть та атмосферу закладу – люди приходять сюди попити пива за розмовами.

Посилання в facebook

Автор: Marta Kozytska для www.bit.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини