День відкритих дверей у трамвайному депо з нагоди 122 річниці львівського трамваю

Трамвайне депо © Volodya Karayim

ЛКП “Львівелектротранс” разом із ГО “Львів’яни за електротранспорт” провели спільну акцію у трамвайному депо № 1 на вулиці Городоцькій, 185.

Sanok SN1 © Данило Васильчак

Під час дня відкритих дверей у трамвайному депо відвідувачі оглянули трамвайні вагони, які курсували Львовом протягом останніх 100 років: найстаріший пасажирський трамвай Sanok SN1 1909 року виготовлення, відновлений екскурсійний трамвай Gotha T59E 1960 року виготовлення, трамвай Tatra KT4D (“Кобра”) 1986 року виготовлення, а також найсучасніший трамвай Львова “Електрон” 2014 року виготовлення. Відвідувачі також “зазирнули за лаштунки” роботи трамвайного депо і дізналися, як здійснювався ремонт і технічне обслуговування трамваїв.

Gotha T59E © Данило Васильчак

День відкритих дверей завершився урочистим “Парадом трамваїв” за маршрутом “Трамвайне депо – Головний залізничний вокзал – Трамвайне депо” та пізнавальною екскурсією на трамваї Gotha T59E.

Tatra KT4D (“Кобра”) © Данило Васильчак

Учасниками екскурсії стали волонтери, які брали участь у відновленні ретро-трамвая; меценати відновлення, переможці конкурсу “Кращий знавець трамвайної історії Львова”, а також благодійники, які пожертвують кошти на відновлення історичного електротранспорту.

Електрон © Данило Васильчак

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини