Найпопулярніші місця у Львові для весільних фотосесій: де та скільки коштують

Весілля у Львові © Микола Походжай

Літо, як відомо, пора весіль. А яке ж весілля без світлин та відео? І, безумовно,  що для створення весільної фотосесії велику роль відіграє вибір місця.   Адже весільні сюжети і фото згодом  стануть вашою сімейною реліквією і пам’яттю про найромантичнішу подію у вашому житті. Звичайно, в кожному місті є свої традиційні і улюблені місця, де  закохані пари люблять найчастіше робити світлини і відеосюжети.  Ми вирішили підказати вам найпопулярніші,  а також дізнався, що не усі з них є безкоштовними.

Італійський дворик

Фото: znymky.com

Це вдале і виграшне місце для  фільмування весільної пари.  По-перше, тут розташований найкрасивіший дворик Львова, по-друге – це дивовижна пам’ятка архітектури епохи Відродження. Тим більше, що цей Венеціанський дворик напрочуд схожий з типовими двориками Риму та Флоренції і ваша фотосесія може виглядати нічим не гіршою, ніж ви б це зробили у Римі чи іншому італійському місті.

Де: Площа Ринок, 6

Ціна за відео чи фотозйомку весільної пари – 50 грн. за 1 годину

Королівські палати

http://embed.virtual.ua

Зйомки в королівській резиденції Яна III  Собеського привертають увагу не лише історичними речами і меблями, але й вишуканим оздобленням самого приміщення. На другому поверсі, в чотирьох залах королівської кам’яниці, в інтер’єрі розкішних приміщень світлини будуть  незабутніми. Крім того, ви зможете одночасно поєднати приємне з корисним: відвідати музей і зняти свій найщасливіший день.   Маленький штрих: навіть підлога у цих кімнатах  складається з 14 порід деревини, що ще більше додає розкоші зовнішньому вигляду цих залів. Королівські палати подарують  приємні враження від старовинних картин, скульптур,  великої колекції меблів доби Середньовіччя та епохи Ренесансу.

Де: Площа Ринок, 6

Вартість зйомки для наречених: 150 грн. за 1 годину

Будинок вчених

Фото: znymky.com

Будинок вчених у Львові — це колишнє казино — пам’ятка архітектури, що знаходиться в центральній частині міста Будівля оздоблена майстерною різьбою з каменю і дерева. Особливо красива сходова галерея вестибюлю, де так люблять знімкуватися і туристи, і молодята.

Імпозантне вирішення фасадів будівлі,  елегантність інтер’єрів – все це креативний фон для вашої урочистої події. Інтер’єри будівлі не раз використовувалися для кінозйомок,  тут знімали навіть популярний фільм  “Д’Артаньян і три мушкетери”.

Де: вулиця Листопадового Чину,6

Вартість зйомки для наречених: -300 гривень, з приватних осіб -15 гривень з  людини.

Палац Потоцьких

vk.com/club57532406

Палац графів Потоцьких – будівля XIX століття, яка захоплює своєю імпозантністю. Це одна з найцікавіших пам’яток Львова. На першому поверсі палацу інтер’єри вирішені, здебільшого, в стилі короля Луї XVI. А кольорові зали – Червона, Дзеркальна, Голуба, Кабінет Ордината – оздоблені штучним мармуром і позолотою, ліпниною та дзеркалами. Різьблені з мармуру каміни прикрашені золоченою бронзою. Такий інтер’єр  справляє  особливе враження. Ну а в день весілля, наречені  відчують себе на його фоні справжніми магнатами.

До речі, в радянські часи, ця будівля служила для городян Палацом урочистих подій, де скріпляли майбутні подружжя своїми підписами сімейні узи. Проте, для того, щоб влаштувати собі тут весільну фотосесію, необхідний дозвіл адміністрації, завірений печаткою.

Де: вулиця Коперника, 15

Вартість  зйомки для наречених: 300 гривень

Оперний театр

Фото: znymky.com

Львівський Оперний театр –  один з найгарніших театрів Європи.

Великий театр у Львові порівнювали з Паризькою та Віденською оперою. І, безумовно, чимало львівських закоханих пар обирають для зйомок   найщасливішого дня у своєму житті  саме це місце.

Внутрішнє убранство споруди оздоблене позолотою (на неї витратили декілька кілограмів золота), різнокольоровим мармуром, декоративними розписами і скульптурою.

Де: Проспект Свободи,28

Вартість зйомки для наречених: 10 грн. з особи

Шевченківський гай

Якщо вам до душі стиль народний стиль і ви хочете свою весільну мандрівку зафільмувати між старих гуцульських церков і хат, рідної природи, історичних старих будівель, –  то вам у “Шевченківський Гай”. Тут ваша сесія буде креативною і не схожою на будь-яку іншу. А до народного стилю можна підібрати ще й одяг- традиційну вишиванку чи гуцульський кептарик.  До речі, зараз в Музеї йдуть ремонтні роботи і проходить реставрація  музейних об”єктів.

Де: Чернеча Гора,1

Вартість зйомки для наречених: 40 грн.( час необмежений)

Фонтан для закоханих біля ресторану “Маестро”

img-fotki.yandex.ru

З того часу, як біля ресторану “Маестро” на проспекті Чорновола у Львові  з’явився фонтан з скульптурами львівських закоханих (Ромео і Джульєти) – це місце стало улюбленим для закоханих та весільних пар. І для цього є своє підгрунтя, адже  у львівських Ромео і Джульєти була своя реальна історія:

Молодий купець із Флоренції Паоло Мікеліні, що приїхав до Львова торгувати вином, закохався у красуню Пелагію Красовську, яка відповіла йому взаємністю. Молоді мріяли побратися, але у місті розпочалася епідемія чуми. Пелагія захворіла. Паоло, попри вмовляння батьків нареченої не підходити до доньки, щоби не заразитися, до останнього опікувався нею, щоби полегшити страждання і бути поруч у мить смерті… Закоханих поховали під однаковими надгробками, на яких викарбували слова  “”Що любов з’єднає – і смерть не здолає”.

І  усім молодятам хочеться вірити, що й у них такі ж сильні почуття.  Тому так часто це місце вибирають наречені Львова для своїх фотосесій.

Де: проспект Чорновола, навпроти готелю “Львів”

Стрийський парк

Фото Тарас Ковальчук

Стрийський парк –  улюблене місце відпочинку львів’ян. Це місце ніколи не оминають у свій найщасливіший день і молодята. Адже тут стільки місцин, на фоні яких можна увічнити свої щасливі миті і дні:  фонтан Івасик-Телесик, лебедине озеро, грабова, платанова і тисова алеї, грабову, через її м’яке вечірнє освітлення, ще називають жартома “алеєю закоханих”,  тут збудовані штучні руїни, є цілий комплекс містків і місточків, паркові ресторани. Та й сам парк є одним з найкрасивіших пейзажних парків Європи. І його ландшафтні краєвиди ваблять  і фотографів , і закоханих.

Де: вулиця Паркова

Площа Ринок

фото взято з сайту http://charivne.info

В самому серці древнього Львова на Площі Ринок  найчастіше можна зустріти не лише весільні кортежі, але й весільні пари. У день весілля молоді пари йдуть фотографуватися на старовинну площу біля  богині Діани і мудрого Нептуна, на фоні Львівської Ратуші і старих трамваїв, які, скільки стоїть Львів, наповнюють його вулиці звиклим подзвонюванням і старечим скрипом. Ринок – це середмістя, у якому завжди гамірно, людно і так комфортно молодим парам. Адже звідси Львів і справді нагадує маленький Париж.

Парк “Високий Замок”

Фото: uatravel.org

Львів’яни дуже люблять свої парки. Найбільш романтичним й овіяним багатьма легендами є парк “Високий Замок”.

Із Замковою горою пов’язана перша історична згадка про Львів у Галицько-Волинському літописі.

Парк “Високий замок”  заснований більше, ніж півтора століття тому. Зрізану Лису гору з часом засадили майже п’ятдесятьма видами звичайних та екзотичних дерев та кущів, а нижня тераса перетворилася у найгарніше місце парку, де люблять гуляти львів’яни і численні гості міста, а наречені обирають її для зйомок найщасливішого у їхньому житті дня.  На Високому Замку є багато місць, біля яких можна зробити Виграшні знімки: тут, у свій час, спорудили грот, оздоблений левами з колишньої львівської ратуші. До речі,  на Замковій горі, є і знаменитий Лев Лоренцович, біля якого особливо люблять знімкуватися відвідувачі.  Не меншої увагою користується і оглядовий майданчик, з якого відкривається незабутній краєвид міста, замківські руїни і телевежа.

Парк розташований практично у центрі міста і кожен мешканець Львова з найгамірнішої  вулиці може за 10-15 хвилин пішки потрапити сюди, щоб насолодитися цим унікальним куточком  і зафільмувати себе на фоні  чудової природи.

“Бернардинський дворик”

Комплекс колишнього бернардинського кляштору у Львові (зараз це церква св. Андрія) – одне з найулюбленіших місць в місті. На Площі перед церквою у вихідні дні – повно молодих пар, які шлюбуються у храмі.

Брати шлюб у церкві Андрія зголошується не одна пара молодят ще й тому, що у храмі не лише розкішне убранство, своє таїнство, але й багато раритетів: тут збереглося 15 дерев’яних вівтарів давніх майстрів, на стінах – стародавні розписи, а в церкві стоять старовинні оригінальні лави, на яких сиділи і слухали релігійні літургії не одне покоління містян.

Особливо люблять робити знімки молоді пари на площі перед храмом Андрія Первозванного, у внутрішньому дворику, на фоні старовинних оборонних мурів з бійницями, історичного колодязя та Глинянської надбрамної вежі.

Джерело: VGORODE.UA

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини